KaranténKirály: a rádióban kerestek német csapatot Torghelle Sándornak

Vágólapra másolva!
2020.06.02. 16:53
null
Bogdán Ádám lesz a műsor egyik szereplője (Fotó: Micheller Szilvia)
Ki ne emlékezne arra a meccsre, amikor Torghelle Sándor kétszer is betalált Oliver Kahnnak egy Németország-Magyarország meccsen? Az viszont talán kevesebbeknek maradt meg, hogy a találkozó után Bochkor Gábor egy rádióműsorban keresett neki csapatot Németországban.

A Vasas 38 éves csatára, Torghelle Sándor 42-szer húzhatta magára a magyar válogatott mezét 2004 és 2010 között. Ezek közül a legemlékezetesebb talán egy Németország–Magyarország barátságos meccs, amelyen a válogatottunk Torghelle Sándor két góljával a Fritz Walter Stadionban legyőzte a házigazda németeket.

A német kapuban a Bayern München hálóőre, Oliver Kahn állt, előtte a Bayer Leverkusent erősítő Jens Nowotny és a Borussia Dortmundból ismerős Christian Wörns volt a két középhátvéd. Azonban azon a meccsen nem tudtak mit kezdeni az akkor az MTK-ban szereplő 22 éves Torghellével.

Talán nem meglepő, hogy a magyar rádióst, Bochkor Gábort is megihlette a történet, aki a meccs után felhívott néhány német klubot, hogy tudják-e, ki volt az, aki két gólt lőtt Oliver Kahnnak ezen a meccsen, és hogy nem szeretnék-e leigazolni. Persze a vonal túlsó végén nem a klubigazgatók, hanem a recepciósók voltak...Talán ezért nem jött össze a transzfer.

Bogdán Ádám fiatalabb ugyan Torghellénél, de emlékezett az esetre, mikor felidézték neki a KaranténKirályban.

Torghellének nem volt szüksége a rádiós segítségre, elég magas volt az ázsiója így is, és nem Németország, hanem Anglia felé vette az irányt pár héttel a meccs után. Ezen a nyáron lett ugyanis a Premier League-ben szereplő Crystal Palace játékosa. Később, 2007-től négy évet játszott Németországban is a Carl Zeiss Jena, az FC Augsburg és a Fortuna Düsseldorf színeiben.

A KaranténKirály Bogdán Ádám–Torghelle Sándor negyeddöntőjét június 2-án 19:45-től lehet megnézni a Sport1-en.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik