Kaotikus állapotokat vizionálnak Frankfurtban

Vágólapra másolva!
2014.11.08. 09:12
null
A vonat nem jár – nem mindenkinek tetszik napjaink német slágere (Fotó: Reuters)
Ha hétvége, akkor ismét bajnoki csatározások az öreg kontinens labdarúgópályáin. Biztosan nem fogunk unatkozni szombaton, mert jön a Liverpool–Chelsea PL-rangadó, ezenkívül mindkét manchesteri gárda ma játszik, csakúgy, mint Spanyolországban a Real Madrid és a Barcelona, Németországban a Bayern, Olaszországban pedig a Milan. Topliga-beharangozónk.

 

ANGLIA
A Premier League 11. fordulójának csúcstalálkozója a listavezető Chelsea szombat kora délutáni liverpooli vendégjátéka az Anfielden. Brendan Rodgers, a Pool ifjú menedzsere a minap elárulta, Steven Gerrard csapatkapitány combhajlítóizom-sérülése miatt nem játszott a Real elleni keddi Bajnokok Ligája-meccsen (0–1 a Liverpool B-vel felállva...), és elmondta, nem érzi, hogy nyomás lenne rajta a Chelsea elleni bajnoki rangadó előtt, továbbra is az a célja, hogy a Liverpool a legjobb eredményeket érje el – döntéseit pedig eszerint hozza meg.

„Merész döntéseket is fel kell vállalni, ezért fizetnek. Ha több rossz döntést hozunk, mint jót, akkor menesztenek – ennyire egyszerű. Tom Werner tulajdonossal beszéltünk, és teljes mértékig támogat engem a vezetőség."

Kollégája, José Mourinho mindenekelőtt – a spanyol szövetségi kapitány döntését üdvözölve, miszerint a Chelsea gólvágóját nem hívta be a válogatottba – kijelentette:

„Remek hír számunkra, hogy Diego Costa velünk lehet a tizenöt napos válogatott szünetben. Pihenhet, és velünk készülhet. Köszönet érte a spanyol szövetségnek." Majd sietve hozzáfűzte: a Pool ellen kezdőként számít az utóbbi időben sérüléssel bajlódó, illetve sokat betegeskedő, de már fitt Costára.

SPANYOLORSZÁG
Bár a szezon eddig kétségkívül Cristiano Ronaldóról szól Spanyolországban, Lionel Messi négy napon belül másodszor is megfricskázhatja a portugált. Vagy legalábbis üzenhet neki és az őt már leíró szakembereknek. Hogy még nem járt le Messi ideje.

Szerdán az Ajax ellen szerzett duplájával az argentin megelőzte a fordulóban gól nélkül maradó CR-t (70), egyúttal befogta Raúlt (71) a Bajnokok Ligája mesterlövész-örökrangsorában, szombaton pedig a csaknem hatvan éve listavezető Telmo Zarrát érheti utol, sőt előzheti meg minden idők legeredményesebb La Liga-játékosainak listáján.

Zarra 251, Messi 250 bajnoki találatot számlál, és az argentin október 18-a, az Eibar ellen szerzett gólja óta „kergeti" a bilbaói legendát, mindeddig hiába. Talán majd az Almería vendégeként.

„Az Almería sokat fejlődött az elmúlt szezonhoz képest, mondom ezt annak ellenére, hogy még nyeretlen odahaza. Remélem, nem ellenünk fog megszakadni a rossz sorozata... Az biztos, hogy megkeseríti majd az életünket" – nyilatkozta Luis Enrique, a momentán negyedik Barcelona edzője a pénteki sajtótájékoztatón, hozzátéve, elégedett csatárai formájával, így Messi formájával is az évadban.

Sem Asier Illarramendi, sem Sami Khedira, sem pedig Fábio Coentrao neve nem szerepel a Rayo Vallecanót fogadó éllovas Real Madrid 19 tagú előzetes keretében, a spanyol élvonalban még bemutatkozásra váró 22 esztendős Sergio Aguzáé ellenben ott van a Carlo Ancelotti által kihirdetett névsorban.

NÉMETORSZÁG
Csak csütörtök késő délután dőlt el, hogy megtartják az Eintracht Frankfurt–Bayern München mérkőzést a Bundesliga 11. fordulójában, a hazai klub ugyanis hezitált, hogy az egész Németországot érintő vasutassztrájk miatt nem lenne-e jobb elhalasztani. Hogy jó döntést hoztak-e a frankfurtiak, hamarosan elválik, a rendőrség és a helyi biztonságiak mindazonáltal nem tudják garantálni a mintegy ezer (!) busz meg a több száz személygépkocsi elhelyezését a Commerzbank Aréna parkolójában.

A frankfurti stadion környékét jól ismerő szurkolók a Facebookon máris kaotikus állapotokat vizionálnak. Az Eintracht úgy próbál elébe menni az eseményeknek, hogy már négy órával a meccs kezdése előtt megnyitja a Commerzbank Aréna kapuit.

A pályán sem lesz könnyebb dolguk az utóbbi négy tétmérkőzésüket elveszítő frankfurtiaknak, a veretlenül listavezető Bayern ugyanis egyre jobb formába látszik lendülni (a mezőny másik veretlen csapata, a harmadik Mönchengladbach holnap játszik Dortmundban). A szalagsérüléssel bajlódó balbekket, David Alabát Mehdi Benatia pótolhatja a bajoroknál.

A bajnoki veretlenségét az előző fordulóban elveszítő negyedik helyezett Hoffenheim hazai pályán még nem kapott ki az idényben. Szalai Ádám, a TSG csatára a húzónév az egylet aktuális stadionmagazinjában: a magyar labdarúgót egy két évvel ezelőtti, számára igencsak emlékezetes mérkőzésről is kérdezték a Köln elleni szombati bajnokira készített klubkiadványban, melynek címlapjáról ő mosolyog.

A Stieber Zoltán révén ugyancsak magyar érdekeltségű Hamburg vasárnap próbál távolabb kerülni a kiesőzónától. Ami nem ígérkezik fáklyásmenetnek, elvégre a második Wolfsburg pályáján lesz jelenése.

OLASZORSZÁG
„Nyernünk kell szombaton a Sampdoria ellen, hogy megmutassuk, milyen fából faragtak bennünket" – vezette fel a Serie A 11. körének szombat késő esti mérkőzését Honda Keiszuke, a Milan hatgólos japán csatára. A Samp meglepetésre negyedik a tabellán, míg a milánói alakulat – három ponttal lemaradva (16) tőle – a hetedik, ez a találkozó a forduló rangadója!

A TOPLIGÁK SZOMBATI PROGRAMJA

ANGLIA, PREMIER LEAGUE
11. FORDULÓ

13.45: Liverpool–Chelsea (tv: DIGI Sport 1)
16.00: Burnley–Hull City
16.00: Manchester United–Crystal Palace (tv: DIGI Sport 2)
16.00: Southampton–Leicester City
16.00: West Ham United–Aston Villa
18.30: Queens Park Rangers–Manchester City (tv: DIGI Sport 1)

NÉMETORSZÁG, BUNDESLIGA
11. FORDULÓ
15.30:
Bayer Leverkusen–Mainz (tv: Eurosport 2)
15.30: Augsburg–Paderborn
15.30: Hoffenheim–Köln
15.30: Eintracht Frankfurt–Bayern München
15.30: Freiburg–Schalke
18.30: Werder Bremen–Stuttgart (tv: Eurosport 2)

OLASZORSZÁG, SERIE A
11. FORDULÓ

18.00: Sassuolo–Atalanta (tv: Sport Klub)
20.45: Sampdoria–Milan (tv: DIGI Sport 1)

SPANYOLORSZÁG, LA LIGA
11. FORDULÓ

16.00: Almería–Barcelona (tv: Sport 1)
18.00: Getafe-Elche
20.00: Real Madrid–Rayo Vallecano (tv: Sport 2)
22.00: Celta Vigo–Granada
22.00: Málaga–Eibar

FRANCIAORSZÁG, LIGUE 1
13. FORDULÓ
17.00:
Lens–Bordeaux
20.00: Bastia–Montpellier
20.00: Caen–Nantes
20.00: Evian TG–Nice
20.00: Toulouse–Metz (tv: DIGI Sport2)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik