Játékossors: visszavonult a válogatott futballista, és bevallotta, hogy meleg

Vágólapra másolva!
2013.02.15. 20:44
Alaposan meglepte a labdarúgó-világot a 25 esztendős Robbie Rogers, a 18-szoros válogatott amerikai futballista, aki blogján tette közzé, hogy visszavonul – egyben bevallotta azt is, hogy homoszexuális.

A támadó középpályás január közepén hagyta ott a Leedset, azóta nem talált magának csapatot. Rogers korábban a Heerenveenben és a Columbus Crewban futballozott, majd 2012 elején igazolt a Leedshez. Tavaly nyáron kölcsönadták a Stevenage-nek a sérülékeny futballistát, aki felbontotta szerződését közös megegyezéssel a Leedsszel, miután visszatért oda ez év elején.

„Az elmúlt 25 évben félelemben éltem, mert féltem bevallani, ki is vagyok igazából. A félelem az elutasítástól és az elítéléstől visszatartott abban, hogy megvalósítsam álmaimat. Féltem, hogy szeretteim eltávolodnának tőlem, ha kiderül ez a dolog. Itt az ideje, hogy a futballtól távol fedezzem fel önmagam" – vallott blogján a futballista.

Nemrégiben egy másik MLS-profi, David Testo jelentette be, hogy szexuálisan másként gondolkodó, de ő már visszavonulása után lépett ezzel a nyilvánosság elé.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik