Játékossors: utolsóként Pires is visszavonult a vb-győztes csapatból

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2016.02.25. 16:09
null
Robert Pires a múlt heti PSG–Chelsea BL-mérkőzésen (Fotó: Reuters)
Befejezi labdarúgó-pályafutását a világ- és Európa-bajnok Robert Pires. A 42 éves támadó középpályás utolsóként volt még „aktív” az 1998-ban vb-győztes francia csapatból, igaz, már több mint egy éve nem játszott.

 

„Egyszer abba kell hagyni, ki kell mondani, hogy vége, és főleg át kell adni a helyet a fiataloknak. Az utolsó próbálkozásom Indiában volt” – utalt arra a játékos a beIN Sports csatornának nyilatkozva, hogy 2014 őszén az indiai Szuper Ligában, a Goa FC színeiben vállalt szerepet.

Pires átadásából szerezte az aranygólt David Trezeguet a 2000-es Eb-n az olaszok elleni döntőben.

Ő ugyan az utolsó visszavonuló az 1998-ban vb-aranyérmes csapatból, de nem ő lépett pályára legutoljára, mivel egykori játékostársa, Thierry Henry 2014 decemberében még játszott a New York Red Bulls színeiben. Henry aztán gyorsan bejelentette a visszavonulását, míg Pires csak most határozott erről hivatalosan.

Pires a profi pályafutását Metzben kezdte, majd az Olympique Marseille-ben futballozott, aztán az Arsenalban töltött szép éveket, a londoni csapattal kétszer nyert bajnokságot és háromszor FA-kupát. Később játszott a Villarrealban és az Aston Villában is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik