nemzetisport.hu 2018.07.22 10:25 Frissítve: 2018.07.22 10:28

Játékossors: „Lehetetlen viszonozni” – Rafa Márquez elköszönt a futballtól

Habár már korábban is tudni lehetett, hogy Rafael Márquez a világbajnokság után szögre akasztja a cipőjét, a mexikói legenda több héttel a torna vége után nyílt levélben is elköszönt a labdarúgástól.

Rafa Márquez kivételes pályafutást tudhat maga mögött (Fotó: AFP)

 

„Eltelt már néhány hét azóta, hogy lejátszottam az utolsó mérkőzésemet profi futballistaként, de időt akartam adni magamnak, hogy leülepedjenek a dolgok bennem. Huszonkét esztendőnyi karrieren vagyok túl, melyben voltak áldozatok, erőfeszítések, hibák, sikerek, néha szomorúság, csalódások.

Nem bánok semmit, mert sikeres voltam, és a kudarcok is mindig tanítottak valamit, hogy napról napra jobb legyek, ne féljek hibázni, és hogy mindig a maximumot, ha pedig kell, a véremet adjam a pályán.

Szeretném megköszönni a szurkolóknak a szeretet, amit ezalatt az idő alatt mutattak felém, ti vagytok és lesztek a motivációm, hogy bármibe is kezdjek a jövőben, mindig a legjobbamat nyújtsam.

Kiváló futballistákat ismertem meg ennek a gyönyörű sportnak köszönhetően, sok csapattársat és riválist, de mindenekelőtt sportembereket. Megtiszteltetés volt ilyen nagyszerű emberekkel azonos mezt felvenni, néhányukkal szoros barátságot kötöttem.

A labdarúgás oly sokat adott nekem, amit lehetetlen viszonozni, így örökké kapcsolatban maradunk egymással.”

Rafa Márquez az Atlasban kezdte pályafutását, és ott is fejezte be – a két időszak között játszott a Monacóban, a Barcelonában, a New York Red Bullsban, a Leónban és a Hellas Veronában. A 148-szoros válogatott futballista ötször játszott világbajnokságon, és mindannyiszor eljutott a kieséses szakaszba a válogatottal. Az angol Stanley Matthews (39 év, 145 nap) 1954-es szereplése óta 39 évesen és 139 naposan ő volt a legidősebb mezőnyjátékos, aki egyenes kieséses szakaszban pályára lépett egy vb-n. 

2020.02.21 00:13:31

Minden más foci CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Lassan eljutunk oda, hogy visszasírjuk a technológia­mentes játékvezetés korát. Azt, amikor egy bíró nem a tévedhetetlensége révén szerzett tekintélyt a futballisták körében, hanem az igazságosságra való törekvéssel, a csibészséggel.

2020.02.20 14:47:47

Minden más foci nemzetisport.hu

Ha nincsenek épített kabinok a pályán a játékosok számára, állítson fel összecsukható pavilonsátrat! (X)

2020.02.19 21:46:09

Minden más foci SZELI MÁTYÁS

NS-VÉLEMÉNY. Az új tervezet csak hátrébb viszi a problémás területet.

2020.02.09 23:52:13

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

A Juventus meg sem szerezte Möllert, már eladta, Clough a csizmája miatt nem kért a karmesterből.

2020.02.13 19:41:22

Minden más foci CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Sokan azzal is riogatnak, hogy rövidesen kipukkan a hagyományos tv-közvetítések lufija, bár a kását azért sem eszik annyira forrón, mert ez nem pusztán elhatározás kérdése. A váltás jelentős infrastrukturális beruházásokat igényelne.