HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.07.22 10:25 Frissítve: 2018.07.22 10:28

Játékossors: „Lehetetlen viszonozni” – Rafa Márquez elköszönt a futballtól

Habár már korábban is tudni lehetett, hogy Rafael Márquez a világbajnokság után szögre akasztja a cipőjét, a mexikói legenda több héttel a torna vége után nyílt levélben is elköszönt a labdarúgástól.

Rafa Márquez kivételes pályafutást tudhat maga mögött (Fotó: AFP)

 

„Eltelt már néhány hét azóta, hogy lejátszottam az utolsó mérkőzésemet profi futballistaként, de időt akartam adni magamnak, hogy leülepedjenek a dolgok bennem. Huszonkét esztendőnyi karrieren vagyok túl, melyben voltak áldozatok, erőfeszítések, hibák, sikerek, néha szomorúság, csalódások.

Nem bánok semmit, mert sikeres voltam, és a kudarcok is mindig tanítottak valamit, hogy napról napra jobb legyek, ne féljek hibázni, és hogy mindig a maximumot, ha pedig kell, a véremet adjam a pályán.

Szeretném megköszönni a szurkolóknak a szeretet, amit ezalatt az idő alatt mutattak felém, ti vagytok és lesztek a motivációm, hogy bármibe is kezdjek a jövőben, mindig a legjobbamat nyújtsam.

Kiváló futballistákat ismertem meg ennek a gyönyörű sportnak köszönhetően, sok csapattársat és riválist, de mindenekelőtt sportembereket. Megtiszteltetés volt ilyen nagyszerű emberekkel azonos mezt felvenni, néhányukkal szoros barátságot kötöttem.

A labdarúgás oly sokat adott nekem, amit lehetetlen viszonozni, így örökké kapcsolatban maradunk egymással.”

Rafa Márquez az Atlasban kezdte pályafutását, és ott is fejezte be – a két időszak között játszott a Monacóban, a Barcelonában, a New York Red Bullsban, a Leónban és a Hellas Veronában. A 148-szoros válogatott futballista ötször játszott világbajnokságon, és mindannyiszor eljutott a kieséses szakaszba a válogatottal. Az angol Stanley Matthews (39 év, 145 nap) 1954-es szereplése óta 39 évesen és 139 naposan ő volt a legidősebb mezőnyjátékos, aki egyenes kieséses szakaszban pályára lépett egy vb-n. 

2019.03.22 19:45:21

Minden más foci nemzetisport.hu

Csehül álltak: az angolok a Wembley-ben öt gólt vágtak a borzalmasan védekező vendégeknek.

2019.03.18 18:36:48

Minden más foci nemzetisport.hu

Hetedik állomásához érkezik a darts Premier League. Folytatódik a tenisz Miami Open.

2019.03.19 19:40:15

Minden más foci BODNÁR ZALÁN

ALAPVONAL. Nem először vetődött fel a téma, olykor a sportág prominens személyiségei is hangoztatják: el kellene törölni a futball egyik legkülönösebb, legvitatottabb, az idők során a legtöbbet változó, ugyanakkor egyik legősibb szabályát.

2019.03.13 23:40:55

Minden más foci CSINTA SAMU

ALAPVONAL. A sport hőskorszakának makulátlanságáért sem tennénk feltétlenül tűzbe a kezünket, már csak azért sem, mert akkoriban is gyarló emberek feszültek egymásnak a vicces mezek ellenére nemesnek hirdetett küzdelemben.

2019.03.12 23:53:48

Minden más foci DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Talán annyit szűrhetünk le: ahogy a szerbek és a horvátok jó pénzért cserébe zokszó nélkül megválnak legnagyobb tehetségeiktől (hiszen úgyis terem másik), úgy trénereiktől is (mert az is terem).