H. Á. 2020.01.14 11:43 Frissítve: 2020.01.15 23:11

Játékossors: befuccsolt a reggeliző, Washingtonban taxizik Hakan Sükür

Nagyjából másfél éve számoltunk be az egykoron a Boszporusz Bikájaként ismert korábbi 112-szeres válogatott török csatár, Hakan Sükür kálváriájáról: Törökországban elfogatóparancsot adtak ki ellene, és halálbüntetéssel fenyegető per várná, ha hazatérne. A 2018. szeptemberi cikkünkben még arról számoltunk be, Hakan Sükür kávét árul Kaliforniában, most viszont már az ország keleti felében, Washingtonban él, és taxizik.

 

Hakan Sükür újabban taxisofőrként dolgozik

A 2008-ban visszavonuló Hakan Sükür a török labdarúgás egyik legnagyobb alakja, a válogatott gólrekordere, övé a vb-k történetének leggyorsabb gólja: Dél-Korea ellen a 11. másodpercben talált be a 2002-es világbajnokság 3–2-re megnyert bronzmeccsén – következésképp vb-bronzérmes is, 545 tétmeccset játszott a Galatasarayban, ezeken 295 gólt szerzett.

Pályafutása befejezése után politikai karrierbe kezdett, majd miután egy iskolahálózat bezárása miatt tiltakozott, független képviselőként folytatta a munkát, aztán szép lassan kikerült a parlamentből. 

Üzleti gondjai is akadtak, ezért úgy döntött, változásra van szüksége: 2015-ben feltöltődésként Kaliforniába utazott, és beszállt egy ismerőse akkor induló reggelizőhelyébe.

Hiába döntött azonban az önkéntes száműzetés mellett, Kaliforniában is gyakorta szembesült zaklatással, amely vagy őt, vagy családtagjait érte – reggelizője is becsődölt, miután egyre többször gyanús alakok tűntek fel a környékén, megfélemlítették a vendégeit, betörték a hely ablakait.

Sükür családjával ekkor úgy döntött, Kaliforniából átteszi székhelyét a keleti partra, pontosabban Washingtonba – az egykori labdarúgó a nulláról kezdte újra, miután törökországi vagyonát elkobozták.

A német Welt am Sonntag lap munkatársa interjút készített a korábbi válogatott csatárral, abból derült ki, hogy a támadó nemrég kezdett el sofőrként dolgozni az Ubernél, gyakorlatilag tehát taxis.

„Nemrég kezdtem dolgozni. Semmim sincs már sehol a világon. A hazámban elvették a jogomat a szabadsághoz, hogy kifejezzem magam, otthon még dolgozni sem hagytak. Amikor eljöttem Törökországból, mindenemet elkobozták odahaza” – idézte Sükürt a lap.

A VOLÁNTÓL A VOLÁNIG

Arra, hogy valaki egykori válogatott labdarúgóként pályafutása befejezését követően taxisként próbáljon boldogulni, hazánkban is akad példa: néhány napja derült ki a pályafutása során az Újpesttel összefonódó Urbán Flóriánról, hogy felcsapott taxisnak. Az egyszeres magyar bajnok, 40-szeres válogatott korábbi védő – akinek első felnőttcsapata a Volán FC volt – a Bolt nevű személyszállító cégnél vállalt munkát, s a mellékelt kép tanúsága szerint remekül megállja a helyét volán mögött.

2020.01.23 16:35:56

Minden más foci nemzetisport.hu

„Fazekas László isteni futballista volt, ha most játszana, akár a Premier League-ben is szerepelhetne.”

2020.01.20 11:36:41

Minden más foci SOMOGYI ZSOLT (Belek)

„Kassai Viktor az egyik legjobb játékvezető, a pályán és azon kívül is tisztelet övezi.”

2020.01.19 12:51:23

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

TÉLI ÁTIGAZOLÁSOK, 2020. Az egekbe szökött a francia fiatalok ára, melyik úton indul el Moreno mester?

2020.01.14 21:25:25

Minden más foci VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. A pályán nem csupán a láb, a fej, hanem a lélek is játszik – a futball és vele együtt a bíráskodás ösztönös és talán taníthatatlan cselekedet.