Huszti: Ha valaki bundázott, azonnal kiközösítjük

Vágólapra másolva!
2010.05.26. 12:02
null
Husztiék (jobbról a második) kiálltak Filipovics mellett (Fotó: Szabó Miklós)
Szerda délelőtt a Symbol Budapest étteremben tartott sajtótájékoztatón a bundaüggyel kapcsolatban hírbe hozott Filipovics Vladan menedzser számos játékosa megjelent. A labdarúgók – közöttük több válogatott futballista – aláírták az UEFA-elnök Michel Platininek postázandó levelet, amelyet Juhász Roland fel is olvasott a jelenlévőknek.

„Ezeket a vádakat egy bizonyíték sem támasztotta még alá, de az UEFA fegyelmi bizottságának elég volt egy kósza, leellenőrizhetetlen hír, hogy pár nevet nyilvánosságra hozzon az ügy kapcsán" – áll többek között a levélben, amelyben a futballisták kiállnak egymás, valamint menedzserük mellett.

Huszti Szabolcs elmondta: „ha kiderül, hogy valaki közülük tényleg fogadási csalást követett el, akkor azt a játékost azonnal kiközösítjük."

„De annak is szeretnénk elejét venni, hogy mindenféle bizonyíték nélkül vádoljanak valakit, mert ennek rossz hatása lehet a magyar labdarúgás megítélésére és a játékosok jövőjére. Ez mindenkinek csak árthat."

Dr. Wenczel Kristóf, az F-Group Menedzseriroda ügyvédje a sajtótájékoztatón kifejtette, hogy felvették a kapcsolatot a vádakat megfogalmazó belga újsággal, valamint Peter Limacherrel, az UEFA fegyelmi bizottságának elnökével, aki megerősítette az eddigi kihallgatások tényét. Időpontot kértek a testülettől, és jelezték, hogy bármikor állnak a rendelkezésükre, hogy tisztázzák a szerintük alaptalan vádakat.

Az ügyvéd beszámolt róla, hogy feljelentést tettek ismeretlen tettes ellen rágalmazás miatt, illetve bejelentést tettek a Nemzeti Nyomozó Irodánál.

Újságírói kérdésre válaszolva a levél egyik aláírója, Böőr Zoltán elmondta, őt még nem hívták kihallgatásra, mert arra nem volt semmi ok. A korábbi debreceni játékos tisztának tartja a magyar labdarúgást, hiszen eddig nem kerültek elő bizonyítékok az ellenkezőjéről.

Juhász Roland, az Anderlecht légiósa közölte: helyreigazítást fog kérni a vádakat megfogalmazó Nieuwsblad belga újságtól. A válogatott hátvéd kijelentette, őt nem keresték semmilyen belga laptól, de sokan átvették úgy a hírt, hogy szerepelt benne a neve, és ez kellemetlen számára.

A levelet aláíró debreceni futballisták közül nem mindenki jelent meg a sajtótájékoztatón, mivel este a Magyar Kupa döntőjében játszanak a Zalaegerszeg ellen. Feczesin Róbert azonban ott volt az eseményen, és újságírói kérdésre elmondta: őt ugyan nem hívták be kihallgatásra, de azt tudja, hogy nyolc játékostársát igen. Emellett az is kiderült, hogy két nappal az Újpest elleni rangadó előtt történtek a meghallgatások.

Filipovics Vladan elismerte, hogy a Debrecenben játszó négy labdarúgóját, Vukasin Polekszicset, Mészáros Norbertet, Laczkó Zsoltot, valamint Varga Józsefet is kihallgatták.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik