HIRDETÉS
BACSKAI JÁNOS 2011.05.05 13:17 Frissítve: 2015.03.25 03:06

Hová lett Tomas Brolin?

 „Hová tűnt Damon Hill?” – röppent a magyar légtérbe 1997-ben egy mára szólássá vált kétségbeesés, amely megihlette szerkesztőségünket is, hiszen újonnan induló sorozatunkban egykori kedvencek visszavonulás utáni sorsával foglalkozunk. Postás, színész, alkoholista, szakértő, kommentátor, feltaláló, punkzenész és szexipari munkás: bizony, változatos ösvényeken vonulnak az örök sportpályák felé az egykori közönségkedvencek.

 

Brolin az 1992-es kontinenstornán aranycipős lett (Fotó: Action Images, archív)
ÁLOM MARADT A DREAM TEAM

Első súlyos sérülése előtt, az 1994-es vébé után Brolin nagyon közel került ahhoz, hogy az akkoriban is bombaerős Barcelonához igazoljon Hriszto Sztoicskovért cserébe, de végül nem valósult meg az üzlet. Ki tudja, talán egész későbbi élete más fordulatot vett volna Katalóniában a dundi dandynek..

Az 1969-es születésű svéd támadó középpályás, csatár Per Tomas Brolin a svéd futball legújabb kori aranyifjúja volt, aki ugyan korántsem volt olyan jó futballista, mint Zlatan Ibrahimovic, de milliárdszor szerethetőbb. Brolin a Norrköpingben, a Parmában, a Leedsben és a Crystal Palace-ben is profiskodott, de igazából válogatottbeli teljesítménye miatt emlékszünk rá, lévén a „háromkoronásokkal” részt vett az 1990-es és az 1994-es világ-, valamint az 1992-es Európa-bajnokságon. Eme viadalokon kétszer is harmadik helyen végeztek az északiak, maga Brolin az 1992-es kontinenstornán aranycipős lett (harmadmagával, holtversenyben), két év múlva az amerikai vb-n szintén három gólt lőtt, és beszavazták a torna álomcsapatába is. Odahaza kétszer, 1990-ben és 1994-ben megválasztották az év labdarúgójának.

HOVÁ LETTEK?
Az NSO sorozatában már visszavonult sportolók jelenlegi életéről olvashat. Tekintse meg a korábbi részeket is!

Ki tudja, milyen nagy játékos lett volna belőle, ha 1994-ben, majd 1995-ben nem sérül meg nagyon súlyosan. Karrierje leszálló ágában borzasztóan meghízott, hozzá képest a minapi (I., avagy Nagy) Ronaldo maga az elrettentő anorexiai ellenpélda. A Leeds 4.5 milliót fizetett Brolinért 1995-ben, ezt nagyon megbánták később. Hősünk 1998-ban vonult vissza a Hudiksvallsból.

MICSODA JÁTÉKOS VOLT SÉRÜLÉSÉIG!
 
   

 

Miután szögre akasztotta csukáit, (egyre nagyobbra szabott, de mindig divatos) üzletembergúnyába bújt: kereskedett cipőkkel, sportruházattal, arckrémekkel, porszívókkal, majd olasz-svéd éttermet nyitott; később Björn Borggal vállvetve szerepelt egy Dr. Alban klipben is. Bevetette magát az ingatlanpiacba, de a lóversenyzésben is érdekelt volt négy paripa által (természetesen nem zsokéként), sőt még az újságírással is megpróbálkozott az igazi skandináv ezermester. Ütközött autójával jávorszarvassal, szerepelt pezsgőfürdőreklámban, és legújabb hobbija a pókerezés.

 ALLA VI (FRIENDS IN NEED): CSAK ERŐS IDEGZETŰEKNEK!
 

 

Brolin Angliában a Crystal Palace-ban is profiskodott (Fotó: Action Images, archív)
2019.03.22 19:45:21

Minden más foci nemzetisport.hu

Csehül álltak: az angolok a Wembley-ben öt gólt vágtak a borzalmasan védekező vendégeknek.

2019.03.18 18:36:48

Minden más foci nemzetisport.hu

Hetedik állomásához érkezik a darts Premier League. Folytatódik a tenisz Miami Open.

2019.03.19 19:40:15

Minden más foci BODNÁR ZALÁN

ALAPVONAL. Nem először vetődött fel a téma, olykor a sportág prominens személyiségei is hangoztatják: el kellene törölni a futball egyik legkülönösebb, legvitatottabb, az idők során a legtöbbet változó, ugyanakkor egyik legősibb szabályát.

2019.03.13 23:40:55

Minden más foci CSINTA SAMU

ALAPVONAL. A sport hőskorszakának makulátlanságáért sem tennénk feltétlenül tűzbe a kezünket, már csak azért sem, mert akkoriban is gyarló emberek feszültek egymásnak a vicces mezek ellenére nemesnek hirdetett küzdelemben.

2019.03.12 23:53:48

Minden más foci DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Talán annyit szűrhetünk le: ahogy a szerbek és a horvátok jó pénzért cserébe zokszó nélkül megválnak legnagyobb tehetségeiktől (hiszen úgyis terem másik), úgy trénereiktől is (mert az is terem).