Horvátország: „Senki sem érti a döntést, az elmúlt tíz év legjobb edzőjeként emlegetik Carrillót”

KAMLER JÁNOSKAMLER JÁNOS
Vágólapra másolva!
2017.11.08. 10:04
null
Joan Carrillo decemberben vette át a Hajduk Split irányítását, amellyel bronzérmes lett – most mégis mennie kellett
Mint megírtuk, hétfőtől már nem Joan Carrillo a horvát élvonalban szereplő Hajduk Split vezetőedzője. A spanyol szakember – immár csak korábbi – együttese hazai pályán 3–2-re kikapott a sereghajtó Rudestől, ám ez csak részben járult hozzá Carrillo menesztéséhez.

 

„A hétvégi mérkőzés szünetében kettő nullára vezettünk, onnan kaptunk ki – ha nyerünk, aligha beszélnénk most edzőváltásról – mondta a Nemzeti Sport érdeklődésére Czuczi Mátyás, aki – akárcsak a Videotonnál – videoelemzőként segítette Carrillo munkáját a Hajduknál, s most ő is távozik. – A szombati vereséget követően Ivan Kos elnök benyújtotta lemondását, a vezetői kör azonban nem fogadta el, hanem teljhatalommal ruházta fel. S ilyenkor mit tehet az elnök? Meneszti az edzőt. Valójában senki sem érti a döntést, a klubnál sokan az elmúlt tíz év legjobb edzőjeként emlegetik Joan Carrillót.”

Tavaly decemberi munkába állását követően a megszerezhető pontok 64.8 százalékát besöpörte a Hajduk a bajnokságban, ez a mutató a jelenlegi idényben 55.6 százalék, tehát a kialakult helyzetet még rossz indulattól fűtve sem lehet összeomlásnak tekinteni.


„Jelentős célok elérését tűzték ki elénk, például azt, hogy legyünk versenyben a bajnoki címért
– folytatta Czuczi Mátyás. – Jó néhány mérkőzésen a hajrában kapott gól miatt veszítettünk pontot vagy pontokat, ezért már több mint tíz pont a Hajduk hátránya a listavezető Dinamóhoz képest. Hogy merre tovább? Erről még korai beszélni, most az a legfontosabb, hogy mérlegeljük és elemezzük a Splitben eltöltött időszakunkat, illetve az elvégzett munkánkat. Joan Carrillo nagyszerű edző, tapasztalatból mondom, hogy a vele dolgozó játékosoknak garantálható a fejlődésük.”

Futács Márkó esete is ezt sejteti. A splitiekhez szerződése előtt kilenc bajnoki gól volt a magyar középcsatár idénycsúcsa, 2016–2017-ben aztán tizennyolccal lett horvát gólkirály – és a tizennyolcból tizenhármat Carrillo időszakában ért el.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik