Kleinheislerék döntetlent játszottak a Slaven Belupo ellen

R. Gy.R. Gy.
Vágólapra másolva!
2020.06.13. 19:50
null
Kleinheisler László (fehérben) is harcosan játszott (Fotó: NK Osijek)
A Lokomotiva ellen Zágrábban aratott győzelme után Kaproncára látogatott az NK Osijek, amelynek győznie kellett volna a horvát bajnokság 28. fordulójában, hogy életben tartsa kupaindulási reményeit, de ez nem sikerült, így maradt az ötödik helyen, három pont hátrányban a Lokomotivától.

 

HORVÁTORSZÁG 1. HNL
28. FORDULÓ

Slaven Belupo–NK Osijek 0–0

ÖSSZEFOGLALÓ

A Lokomotiva elleni győzelem után egy valamivel könnyebbnek tűnő ellenfél, a kaproncai Slaven Belupo várt az NK Osijekre. A vendégeknél újra a kezdőben tűnt fel Kleinheisler László, és mindjárt az első percben nagy kapufával jelezték az eszékiek, hogy győzni jöttek. Ezután azonban eltűntek a látómezőből, és a félidő nagy részében a Slaven támadott. Nem volt jó a meccs, a hazaiak azonban kidolgoztak néhány helyzetet, amelyet aztán el is puskáztak egymás után.

A második félidőben átvette a kezdeményezést az Eszék, ennek ellenére egy kontrából Brkovic gólt szerezhetett volna, de nagyot hibázott. Ezután a 65. perctől folyamatosan támadott a vendégcsapat, Mance erős, közeli fejesét például bravúrral védte Jezina.

A meccs hajrájában még a hazaiak megnyerhették volna a meccset, de hibáztak, így maradt a gól nélküli döntetlen. Ezzel az eszékiek tovább üldözik a Lokomotiva Zagrebet, amely hárompontos előnyben van a nemzetközi kupaindulást érő pozícióban.

PERCRŐL PERCRE

MÁSODIK FÉLIDŐ

93. perc: Vége a mérkőzésnek, akadtak helyzetek, de gólt nem hozott a találkozó. 0–0
88. perc: Előbb Liklin, majd Jeffrén kapott sárga lapot.
87. perc: Jeffrén nézett a fekete égre, mert bizony nagy helyzetben nem találta el a kaput.
71. perc: Óriási Jezina-védés! Jobb oldali beadás után Mance fejelhetett 5 méterről, és az erős labdát nagy bravúrral védte a hazai kapus.
68. perc: Loncar kapott sárgát lökés miatt.
66. perc: A szabadrúgást Bockaj a sorfalba lőtte. Nem szabadult fel a Slaven kapuja, Kleinheisler lőtt a jobb alsó irányába, de a kapus védett, majd a szöglet után Ndockyt lövését szedte ki a léc alól.
65. perc: Szabadrúgáshoz jutott az Osijek 23 méterre a hazaiak kapujától.
58. perc: Ezt hogy lehetett kihagyni?! Jól kontrázott a Slaven, Brkovic tört be a tizenhatoson belülre, a bal lábára tette át a labdát, majd elcsavart a jobb fölső mellett.
56. perc: Nocsak, egy lövés a hazaiaktól. Mateus rápörkölte, Ivusic kiütötte.
55. perc: Eltelt tíz perc a második félidőben, lényegében eseménytelenül.

46. perc:Elkezdődött a második félidő.

ELSŐ FÉLIDŐ

45. perc: Vége az első félidőnek, az elején jobb volt az Eszék, de a hazaiak átvették az irányítást, és akár több góllal is vezethetnének. 0–0
42. perc: Mance kapott hátulról nagy lökést Zirdumtól, aki egy sárgával lett gazdagabb.
32. perc: És akkor erre mit mondtak volna?! Bogojevic mesteri beadását levehette Brkovic, már „csak” be kellett volna lőnie, ő azonban nem találta el a kaput...
30. perc: Ha lennének a helyszínen szurkolók, most fognák a fejüket. Krstanovic ugyanis álomátadást kapott, csak be kellett volna fejelnie 6 méterről, de ő senkitől sem zavartatva fölé fejelt.
26. perc: Bockaj
bal oldali szögletére remekül érkezett Jugovic, de 7 méterről mellé fejelt.
24. perc: Bockaj kevergetett immár a tizenhatoson belül, meglátta a passzsávot, és adta is Loncarnak, aki egy rossz lövéssel tette le a névjegyét.
19. perc: Belejött a Slaven! Most Bogojevic próbálta egy tekeréssel a jobb felsőbe varázsolni a labdát, Ivusic eszén azonban ő sem tudott túljárni.
18. perc: Itt az első hazai kapura lövés. Lulic vállalta el 18 méterről, de Ivusic könnyen védett.
13. perc: Sérülés miatt cserélni kellett, Zirdum érkezett Mikulic helyére.
9. perc: Jól kezdődött a találkozó, de az utóbbi percekben leült a meccs, legalábbis a kezdeti lendület után. A hazaiak most már olykor fel-feltűnnek az eszéki térfélen is.
1. perc: És mindjárt egy kapufával! Mance kapott labdát a bal oldalon, betört a tizenhatoson belülre, aztán irgalmatlan erővel ellőtte. A kapufa mentette meg a hazaiakat.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés, a kaproncaiak tiszta kékben, az eszékiek tiszta fehérben játszanak.

 

A CSAPATOK KEZDŐ ÖSSZEÁLLÍTÁSA:

Slaven Belupo: Jezina – Bozic, Mikulic, Soldo – Bogojevic, Brkovic, Lulic, Goda – Bacelic-Grgic – Mateus, Krstanovic.

NK Osijek: Ivusic – Loncar, Skoric, Majstorovic – Grgic, Jugovic, Kleinheisler, Talys – Maric, Mance, Bockaj.

Kleinheisler László visszatérhet. Az NK Osijek 26 éves, magyar válogatott középpályása eltiltás miatt hagyta ki csapata legutóbbi bajnokiját, miután a botrányba fulladó, nagy indulatokat kavaró Rijeka elleni Horvát Kupa-elődöntőben két sárga lap után kiállították.

Az eszékieket viszont nem roggyantotta meg az elődöntőben elszenvedett 3–2-es vereség, a folytatást követő első bajnokin idegenben 1–0-ra legyőzték a Lokomotiva Zagrebet, amely az egyik legfőbb vetélytársuknak számít az Európa-liga indulást érő helyekért dúló csatában.

Bár a listavezető Dinamo Zagreb előnye behozhatatlannak mondható, a többi nemzetközi kupaindulást garantáló helyekért hatalmas a tülekedés. A jelenleg ötödik Eszék pedig immár Kleinheisler Lászlóval a soraiban igyekezik gyűjteni a pontokat. Egymeccses eltiltását a múlt héten a bajnokságban töltötte le, így a szombati, Slaven Belupo elleni idegenbeli bajnokin ismét kezdőként léphet pályára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik