Fontos győzelem a rangadón, az Eszék visszavágott a Rijekának

Vágólapra másolva!
2020.07.01. 20:55
null
Fontos győzelem a rangadón, az Eszék visszavágott a Rijekának (Fotó: nk-osijek.hr)
A horvát élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (1. HNL) 32. fordulójában az Eszék (NK Osijek) hazai pályán 1–0-ra legyőzte a HNK Rijekát, így újabb nagy lépést tett az európai kupaporondon való szereplés kiharcolása felé. Kleinheisler László sérülés miatt nem volt tagja az eszéki együttes keretének.

 

HORVÁT 1. HNL
32. FORDULÓ

NK Osijek–HNK Rijeka 1–0 (Mance 53.)

A bajnokság állása: 1. Dinamo Zagreb 76 pont – már bajnok, 2. Lokomotiva Zagreb 57, 3. NK Osijek 56, 4. Hajduk Split 54, 5. HNK Rijeka 52

ÖSSZEFOGLALÓ

Hatmeccses bajnoki veretlenségi szériával a háta mögött léphetett pályára az Eszék szerda este, ráadásul a HNK Rijeka ellen a bosszúvágy is fűthette, hiszen a közvetlen rivális nemrég – erősen vitatott körülmények között, az ezúttal a sérülése miatt a keretből kimaradó Kleinheisler László kiállítása után – a kupaelődöntőben kétgólos hátrányból fordított, és így búcsúztatta az eszékieket.

A mérkőzést a vendégek kezdték jobban, a Raszpopovics, Gorgon, Colak hármas nagyon aktív volt, aztán fokozatosan átvette az irányítást az Eszék: Pilj lövésénél védenie kellett a kapusnak, majd Mance kísérlete után a kapufa segítette ki a Rijekát.

A fordulás után aztán nem sokkal megtört a jég, a vendégek kapusának bizonytalanságát kihasználva Antonio Mance fejelt közelről gólt. Erre a mérkőzést Galovic piros lapja miatt emberhátrányban befejező Rijekának már nem volt válasza, így az Eszék 1–0-ra nyert, és nagy lépést tett az európai kupaporondon való szereplés bebiztosítása felé.

PERCRŐL PERCRE

MÁSODIK FÉLIDŐ

96. perc: Véget ért a mérkőzés, az Eszék 1–0-ra legyőzte a Rijekát.

94. perc: Még egy hazai csere, Maricot Beljo váltotta.

94. perc: Védés! Spoljaric lépett ki nagy helyzetben, majd 12 méterről a jobb alsót vette célba, de Pandur leért és megfogta a labdát.

92. perc: Halilovic is besárgult.

90. perc: Villant a piros lap! A vendégek szögletzászlójánál alakult ki kisebb kakaskodás, Galovic fellökte Talyst, a játékvezető pedig gyors egymás utánban két sárga lapot is kiosztott neki, így kiállította.

90. perc: Négy perc a ráadás.

85. perc: Hazai csere, Ndockyt helyére Loncar állt be.

84. perc: Velkoszki sárgult be, Spoljaricot rúgta fel a bal szélen.

76. perc: Mance kapott óriási tapsot, a helyére Spoljaric állt be a hazaiaknál.

74. perc: Védés! Pilj lövése után egy védőről Mance elé pattant a labda, a csatár lőtt is 10 méterről, Pnadur azonban nagyot védett.

70. perc: Újabb Rijek-cserék: Colak helyére Yateke Pavicic helyére Muric állt be.

66. perc: Bockaj tört be a tizenhatoson belülre jobbról, ballal eleresztett lövése után azonban a labda a kapu fölé szállt.

64. perc: Kettőt cseréltek a vendégek, Gorgon és Tomecak hagyta el a pályát, Lepinjica és Braut érkezett.

59. perc: Mance kiszorított helyzetből lőtt, így Pandur védeni tudott.

58. perc: Ndockyt távoli lövése után Pandur fogta meg a labdát.

53. perc: GÓÓÓL! VEZETÉST SZERZETT AZ ESZÉK! Talys bal oldali beadása után egy vendégvédő rosszul csúsztatott, így jobbról Ndockyt középre tudta fejelni a labdát, amelyet a lendületből érkező Antonio Mance a bizonytalan kapust is megelőzve, négy méterről a kapuba bólintott. 1–0

49. perc: Bockaj lövése után Pandur nyomta szögletre a labdát.

Csere egyik oldalon sem történt.

46. perc: Elkezdődött a második félidő.

A hivatalos nézőszám: 3026 fő.

ELSŐ FÉLIDŐ

45+3. perc: Véget ért az első félidő, a szünetben gól nélküli döntetlen az állás.

45+1. perc: Maric kereste mancét, de a jobb oldali beadása után Smolcicban elakadt a labda. A hazaiak szerint a kezében, de a lassítások alapján jól látszott, hogy a hátával blokkolt.

45. perc: Három perc a ráadás.

43. perc: Védés! Raszpopovics a jobb szélen majdnem az alapvonalig futott, végül visszagurította a labdát, amelyet a második hullámban üresen Colak küldött 9 méterről kapura, Ivusic azonban jól helyezkedett, így védeni tudott.

34. perc: Védés! Mance ezúttal távolról, nagyjából 25 méterről tüzelt, Pandur azonban szögletre nyomta a bal alsó sarok felé tartó labdát.

31. perc: Kapufa! Bockaj remek kiugratása után Mance lépett ki ziccerben, ballal lőtt is a kapujából kilépő Pandur mellett, a bal oldali kapufáról azonban kifelé pattant a labda.

30. perc: Mance fejese veszélytelen volt.

26. perc: Ivószünet.

25. perc: Mile Skoric sárgult be egy kemény becsúszás után, ez pedig azt jelenti, hogy eltiltás miatt ki kell majd hagynia a Hajduk Split elleni rangadót.

23. perc: A másik oldalon Ivusic lépett ki jó ütemben a kapujából, és elsodorta a labdát Tomecak elől.

22. perc: Pandur szedte fel a labdát a berobbanó Bockaj elől.

21. perc: Védés! Egy hazai kontra végén Ndockyt gurította vissza a labdát jobbról, majd Pilj lőtt ballal 10 méterről, Pandur azonban védett.

17. perc: Colak rázta le magáról Skoricot (a hazaiak szerint szabálytalanul), majd hiába tört kapura, nem tudta a pályán tartani a labdát.

13. perc: Lövés! Raszpopovics újabb jobb oldali beadás után Colak meg tudta csúsztatni a labdát, amelyet így Gorgon lőhetett el félfordulatból, a Rijeka csapatkapitánya azonban 13 méterről nem találta el a kaput.

9. perc: Raszpopovics indult meg a jobb szélen, középen Gorgon és Colak is érkezett, Skoric azonban egy remek ütemű becsúszással szögletre mentett.

1. perc: Colak találta meg kis híján azonnal Gorgont, Ivusic azonban jó ütemben lépett ki a kapujából.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés!

A mérkőzés játékvezetője Duje Strukan lesz.

Az Eszék kezdőcsapata: Ivusic – Igor Silva, Skoric, Majstorovic, Talys – Ndockyt, Zaper, Pilj, Bockaj – Maric, Mance.

A Rijeka kezdőcsapata: Pandur – Smolcic, Velkoszki, Galovic – Tomecak, Pavicic, Halilovic, Raszpopovics – Andrijasevic – Gorgon, Colak.

A két csapat a kupaelődöntőben is találkozott egymással, akkor hiába vezetett 2–0-ra is az Eszék, Kleinheisler – meglehetősen vitatott – kiállítása után fordított, így döntőbe jutott a Rijeka. Részletek itt!

Az Eszék keretében nem szerepel Kleinheisler László, válogatott középpályásunk még az előző fordulóban, bemelegítés közben sérült meg.

Hatmeccses bajnoki veretlenségét viszi vásárra szerda este az NK Osijek, amely a Rijekát fogadja a horvát élvonal 32. fordulójában. Kulcsfontosságú találkozó lesz, mert győzelmük esetén a negyedik helyen álló eszékiek négy ponttal elhúznak az őket üldöző, ötödik helyen álló rijekaiaktól, márpedig ez a pozíció még éppen európai kupaindulást garantál.

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik az NK Osijek (Eszék)–Rijeka mérkőzés a horvát bajnokság 32. fordulójában. Tartsanak velünk!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik