Hollandia: Van Persie fejese egy díjat már bezsebelt

Vágólapra másolva!
2014.12.17. 11:53
A világbajnoki bronzérmes holland válogatott csatára, Robin van Persie spanyolok elleni fejesét választották meg az év sportjelenetének hazájában. A Manchester United támadójának zseniális találata a 2014-es Puskás-díjra is esélyes.

Az év edzőjének járó elismerést Louis van Gaal érdemelte ki, aki vb-bronzig vezette a holland nemzeti csapatot a brazíliai világbajnokságon, mielőtt munkába állt a Manchester Unitednél.Louis van Gaal érdemelte ki, aki vb-bronzig vezette a holland nemzeti csapatot a brazíliai világbajnokságon, mielőtt munkába állt a Manchester Unitednél.

„Vegyes érzésekkel vettem át a díjat. A harmadik helyen zártunk, míg a nézőtéren számos világ- és olimpiai bajnok sportoló foglal helyet. Talán a média nyomására kaptam meg az elismerést” – mondta Van Gaal az amszterdami gálán.

Az év sportemberének járó Jaap Eden-díjat Arjen Robbennek ítélték oda. A Bayern München klasszisa Ruud Gullit 1987-es sikere óta az első futballista, aki kiérdemelte a korábbi világbajnok gyorskorcsolyázóról és kerékpárosról elnevezett elismerést.

Robin van Persie 93 éves nagypapájával vette át a díjat
Robin van Persie 93 éves nagypapájával vette át a díjat

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik