HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.05.17 22:09 Frissítve: 2018.05.17 22:21

Hollandia: Robin van Persie őszintén vallott a fájdalmairól

Robin van Persie, 102-szeres holland válogatott labdarúgó a Voetbal International című lapnak adott hosszabb interjút, amelyben őszintén vallott arról, hogy évek óta óriási fájdalmak gyötrik. Emellett meglepő választ adott arra, hogy hol és melyik csapat ellen játszotta le élete legnehezebb meccseit.

HIRDETÉS
Van Persie szerint ára van annak, ha valaki éveket húz le a Premier League-ben (Fotó: AFP)

 

„Már évek óta fájdalmaim vannak, de ezek különböző mértékben jönnek elő. A legmagasabb  szintű labdarúgást nem lehet áldozatok nélkül művelni. Minden reggel botladozva, fájdalmak között kelek ki az ágyból, s mindezt Bouchra (Van Persie felesége – a szerk.) szeme láttára… Nagyon kínos, de sosem beszélünk róla. Csak annyit mondott, hogy »Robin, ez a te döntésed, neked kell ismerned a határaidat«” – mondta Robin van Persie a Voetbal Internationalnak.

„Annak ára van, ha valaki évekig a Premier League-ben játszik. Olyan nagy az iram, hogy a Bajnokok Ligája-mérkőzések néha edzőmeccsnek tűntek. Ha a BL-ben két-három méterre elpattant tőled a labda, nem csaptak oda. Ez például a Swansea ellen elképzelhetetlen volt. Az ilyen csapatok szinte levegőt venni sem hagytak.”

A Feyenoordban nevelkedő, majd az Arsenalban, a Manchester Unitedban és a Fenerbahcéban is megforduló Van Persie az interjúban elmondta, a Boltonnal és a Sheffield Uniteddal például nagyon kemény összecsapásokat vívtak, de a legnehezebb számára mindig a Stoke City elleni idegenbeli találkozó volt.

„Stoke City, idegenben – a legkeményebb mérkőzés az egész világon. Mindig óriási csata volt, a szél keresztül-kasul süvített a stadionban. Olyan kemények a párharcok, hogy szinte teljesen kifacsarva érzed magad a meccs után” – fogalmazott a 34 éves futballista.

A holland csatár egyébként hat alkalommal lépett pályára a Stoke City arénájában, s összesen négy gólt szerzett ezeken a találkozókon – győzelmet viszont csak egyszer, 2013-ban, a Manchester United színeiben ünnepelhetett a Britannia Stadionban.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.11.13 22:00:01

Minden más foci VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. Nagy átka ez a flancos játékvezetői reform a világ labdarúgásának. A fene nagy digitalizálással, a túlszabályozás miatt az unalom gödrébe taszajtják a játékot.

HIRDETÉS
HIRDETÉS