Hollandia: Robben megsérült, csapata kikapott – videó!

Vágólapra másolva!
2020.09.13. 18:58
null
Nem tartott sokáig Robbennek az évnyitó (Fotó: AFP)
A holland bajnokság 2020–2021-es idényének első fordulójában a PSV Eindhoven 3–1-re győzött a Groningen otthonában, amelynek kezdőcsapatában kapott helyet a visszatérését júniusban bejelentő klasszis: Arjen Robben is, de a 16 év utáni első holland bajnokija nem tartott sokáig. Izomsérülés miatt a 30. percben le kellett cserélni a vb-ezüst- és bronzérmes szélsőt.

Amikor Arjen Robben helyére Tomas Suslov beállt, még 0–0 volt az eredmény, ám a 34. percben Cody Gakpo találatával megszerezték a vezetést a vendégek. A második félidő elején aztán az éppen Robben helyére érkező Suslov egyenlített Yvon Mvogo kapus kapitális bakija után – lásd az alábbi videón...

Nem sokkal később azonban ismét a PSV-nél volt az előny, Donyell Malen talált a groningeni kapuba, a végeredményt pedig a duplázó Gakpo állította be a találkozó végén. A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy a 80. percben Malen kihagyott egy kezezés miatt megítélt büntetőt.

Érdekességképpen jegyezzük meg: Arjen Robben egyébként éppen a Groningen ellen játszotta a mai napot megelőző legutóbbi holland bajnoki mérkőzését még 2004. áprilisában a PSV színeiben.

EREDIVISIE
1. FORDULÓ
Groningen–PSV 1–3
FC Emmen–Venlo 3–5
HeraclesDen Haag 2–0
Sparta Rotterdam–Ajax 0–1
Waalwijk–Vitesse 0–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik