A hollandok nem bírtak az olaszokkal, a vége: 1–1

Vágólapra másolva!
2013.02.06. 20:20
null
Balotelli nem túl látványos, sokkal inkább küzdelmes mérkőzésnek volt részese (Fotó: Reuters)
Felkészülési mérkőzésen a holland labdarúgó-válogatott hazai pályán 1–1-es döntetlenre végzett Olaszország ellen. Jeremain Lens 33. percben szerzett találatára az utolsó pillanatokban Marco Verratti válaszolt.

 


1. FÉLIDŐ

A hollandok kezdőcsapatában Robin van Persie mellett a jövő generációja lépett pályára, míg az olaszoknál Mario Balotelli ékpárjaként Stephan El Shaarawy futott ki a gyepre.

A mérkőzés elején mindkét csapat játékosai rengeteg technikai hibát követtek el, ennek is köszönhető, hogy az első nagyobb lehetőségre több mint negyedórát kellett várni. Ekkor Adam Maher kísérletét hárította nagy bravúrral Gianlugi Buffon.

A folytatásban állandósult a holland nyomás, Van Persiék sorra dolgozták ki a lehetőségeket, ám sokáig nem tudtak túljárni Buffon eszén. A 33. percben azonban megtört a jég: egy levágódó lövést követően Jeremain Lens elé került a labda, aki egy esernyőcsellel átjátszotta Davide Astorit, majd kapásból a kapu bal oldalába vágta a labdát, 1–0.

Az első félidő hátralévő részében az olaszok némiképp magukra találtak, és Ignazio Abate révén a jobb oldalon számtalan alkalommal a holland védelem mögé kerültek, ám a Milan védőjének középre lőtt labdáit rendre hatástalanították a védők, így 1–0-s hazai előnnyel vonulhattak pihenőre a felek.

2. FÉLIDŐ

A folytatásban a hollandok akarata érvényesült. Az immáron Arjen Robennel rohamozó oranje lényegesen többet tett az újabb gól megszerzéséért, mint a squadra azzurra, ám a holland lehetőségek vagy nem találtak kaput, vagy Buffon állt a lövések útjába. A látottak alapján úgy tűnt, az olaszoknak megfelel az egygólos vereség, hiszen Cesare Prandelli csapata semmit sem tett az egyenlítő gól megszerzésének érdekében.

A vendégek szövetségi kapitánya – látva csapata szenvedését – cserékre szánta el magát, amelyek az utolsó tíz percben vezettek eredményre. Az ekkor már Pablo Osvaldo vezette támadósor a hajrában rengeteg lehetőséget dolgozott ki, s ennek a 91. percben meglett az eredménye.

Egy tetszetős Alberto Gilardino, Marco Verratti összjáték végén utóbbi a kapu közvetlen előteréből a léc alá vágta a labdát, 1–1.

Összegezve: az erős jóindulattal is közepesnek nevezhető mérkőzésen az olaszoknak tíz perc jó játék elegendő volt a döntetlen eléréséhez.

HOLLANDIA–OLASZORSZÁG

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés. A hollandok indították útjára a labdát.

Öt perce tart a találkozó, helyzet még egyik kapu előtt sem alakult ki.

8. perc: Balotelli maradt lent a földön, de rövid ápolás után folytatni tudta a játékot.

15. perc: Negyedóra elteltével továbbra sem forogtak veszélyben a kapuk, rengeteg a hiba mindkét oldalon.

17. perc: Van Persie húzott befelé a jobb oldalról, majd Lenshez továbbított, aki a jó ütemben érkező Maherhez centerezett. A lövést követően Buffon védett bravúrral. A Juventus kapusának szerencséje, hogy középre ment a labda.

Az első félidő derekához érve egy nagy helyzetet jegyezhettünk fel, Maher lövését Buffon hárította.

26. perc: Egy percen belül kétszer is veszélyeztettek a hollandok: újfent Maher lőtt, ám Buffon kiütötte a középre tartó labdát, majd Strootman távoli lövését is hárította az olaszok 124-szeres válogatott kapusa.

29. perc: Eljutottak a kapuig az olaszok, ám lövőhelyzetet továbbra sem sikerült kialakítaniuk.

31. perc: Pirlo ugratta ki zseniális ütemben Balotellit, aki az átvétel után a tizenhatos vonaláról nagy erővel a kapu mellé lőtt.

33. perc: Vezet Hollandia! Van Persie lövése vágódott le az olasz védőfalról, a labda Lens elé került, aki higgadtan átemelte Astorit, majd 12 méterről kapásból a kapu bal oldalába lőtt, 1–0.

36. perc: Pirlo tért ölelő indítása után Abate adott be a jobb oldalról, ám Janmaat szögletre fejelte a labdát az érkező olasz támadó elől.

41. perc: Ismét megbontotta a holland védelem bal oldalát az olasz válogatott, ám Abate középre adását ezúttal is hatástalanították a védők.

43. perc: Átjáróház a hollandok bal oldala, de Abate erőfeszítései egyelőre nem eredményeztek olasz gólt.

VÉGE A NEM TÚL ESEMÉNYDÚS ELSŐ FÉLIDŐNEK, HOLLANDIA–OLASZORSZÁG 1–0

46. perc: Elkezdődött a második félidő.

Az olaszoknál Pirlót és Candrevát Florenzi és Diamanti váltotta, a hollandoknál Van Persie helyett Robben, Clasie helyett pedig De Guzman a pályán.

50. perc: Robben hozta helyzetbe a kissé kisodródott helyzetben tartózkodó Johnt, akinek lövését Buffon könnyű szerrel hatástalanította.

52. perc: Florenzi szánta el magát lövésre 20 méterről, próbálkozása azonban elkerülte a holland kaput.

59. perc: Ola John számára véget ért a mérkőzés, helyét Kuyt veszi át.

61. perc: Az olaszoknál De Rossit Verratti, a feszült állapotban lévő Balotellit (néhány perccel korábban mérgében a reklámtáblának bombázta a labdát) pedig Osvaldo váltja.

66. perc: Strootman kísérletezett 25 méterről, nagy erejű lövése azonban nem találta el az olasz kaput.

69. perc: Lens indult meg a vendégkapu irányába, s miután senki sem lépett ki rá, 15 méterről kapura lőtt, de Buffon bravúrral védett.

71. perc: A csúcsformájától messze elmaradó El Shaarawy helyett Gilardino a pályán.

73. perc: Nem volt ideális lövőhelyzet, de Robben elvállalta – Buffon könnyedén hárított.

77. perc: A tizenhatossal egy magasságban szabadrúgáshoz jutottak az olaszok, Diamanti kísérlete azonban elkerülte a kaput.

79. perc: A hollandok legaktívabb játékosa, Robben hámozta át magát az olasz védőkön, majd éles szögből lövésre szánta el magát, ám nem találta el a kaput.

83. perc: Osvaldo fejelt mellé egy jobb oldali beadást követően, ám nagy lehetőségnek ezt a próbálkozást sem lehet nevezni.

86. perc: Ismét Osvaldo került lövőhelyzetbe, ám erőtlen kísérlete nem okozott különösebb gondot Krulnek.

87. perc: Kuyt került hatalmas helyzetbe a kaputól mintegy 13 méterre, lövése azonban Buffon keze között halt el.

89. perc: Az olaszok legveszélyesebb játékosa, a jobbhátvéd Abate húzott el a jobboldalon, beadását Osvaldo kisodródott helyzetből fejelte a kapu mellé.

90. perc: Rohamoznak az olaszok: egy előreívelt labdát követően Gilardino került helyzetbe, ám estében leadott lövését Krul hárította.

91. perc: Egyenlítettek az olaszok! Verratti játszott össze Gilardinóval a tizenhatoson belül, majd a Bologna támadójától visszakapott labdát nyolc méterről az elfekvő Krul fölött a léc alá vágta.

VÉGE A MÉRKŐZÉSNEK! HOLLANDIA–OLASZORSZÁG 1–1

HOLLANDIA–OLASZORSZÁG 1–1 (1–0)
Amszterdam. Vezette:
Cakir (török)
HOLLANDIA:
Krul – Janmaat (Van Rhijn, 85.), De Vrij, Martins Indi, Blind – Clasie (De Guzman, 46.), Strootman, Maher – O. John (Kuyt, 55.), Van Persie (Robben, 46.), Lens. Szövetségi kapitány: Louis van Gaal
OLASZORSZÁG:
Buffon – Abate, Astori, Barzagli (Ranocchia, 74.), Santon – Montolivo, Pirlo (Florenzi, 46.), De Rossi (Verratti, 61.) – Candreva (Diamanti, 46.) – Balotelli (Osvaldo, 61.), El Shaarawy (Gilardino, 71.). Szövetségi kapitány: Cesare Prandelli
Gólszerző:
Lens (33.), ill. Verratti (91.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik