Hollandia: győzött, de kiesett az FC Lisse a három hétig tartó kupameccsen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.10.13. 13:36
null
Jobban koncentráltak a HSV Hoek játékosai az újrázásnál (Fotó: Instragram)
Hihetetlen események történtek a labdarúgó Holland Kupa főtáblájának első fordulójában: az FC Lisse szeptember 20-án továbbjutott riválisával szemben, ám miután a bíró szabálytalanul rúgatta a mindent eldöntő tizenegyeseket, három héttel később a szétlövést meg kellett ismételni, és ezúttal a HSV Hoek került ki győztesen a párharcból.

Szeptember 20-án a harmadosztályú FC Lisse Martin van Eeuwijk góljával a 93. percig vezetett az ötödik ligás HSV Hoek ellen a Holland Kupa első fordulójában, de a vendégek Sidy Ceesay találatával egyenlítettek. Sőt a hosszabbításban Rik Impens góljával a vezetést is megszerezték, ám Van Eeuwijk a 107. percben duplázott, beállítva a 2–2-es végeredményt.

Ezt követően a tizenegyespárbajt a hazaiak 5–4-re megnyerték, és már készültek a következő fordulóra.

A holland szövetség azonban megvizsgálva az esetet a rúgások újrajátszását rendelte el, mondván, a játékvezető az új ABBA-rendszerben (az elsőként lövő csapat után kétszer az ellenfél jött, majd kétszer a másik fél, és így tovább) rúgatta a 11-eseket a hagyományosan előírttal szemben.

Az FC Lisse hiába tiltakozott, a fellebbezését elutasították, és az október 11-i újrázást már a HSV Hoek nyerte meg 6–5-re, így a kiscsapat játszhat az élvonalbeli Heracles Almelóval az október 25-i második körben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik