Hollandia: gyanús kapcsolat, a Chelsea bábja a Vitesse?

Vágólapra másolva!
2014.04.01. 23:31
null
Gólt ünnepel a Vitesse mezében Lucas Piazon, a Chelsea kölcsönjátékosa (Fotó: Action Images)
A Holland Labdarúgó-szövetség (KNVB) vizsgálatot indított a Chelsea és a Vitesse csapata közti kapcsolat tisztázására, miután a holland klub volt tulajdonosa, Merab Jordania egy interjúban azt állította: az arnhemieket Londonból irányítják, és a „központ" kérése volt, hogy ne végezzenek BL-indulást érő helyen.

Jordania a De Telegraafnak azt állította: a Chelsea-nek nem volt érdeke, hogy a fiókcsapatként működő Vitesse (mely most Bertrand Traorét, Lucas Piazont, Patrick van Aanholtot és Christian Atsut kapta kölcsön a londoniaktól) bejusson a Bajnokok Ligájába. A volt tulajdonos szerint a két klub tulajdonosi körében átfedések vannak, az UEFA pedig ilyen esetekre korlátozásokat léptet életbe (két, azonos érdekeltségi körbe tartozó csapat nem indulhat ugyanabban a kupában) – ezért London közölte, a Vitesse-nek vissza kell fognia magát. A 2012–2013-as idényben a Vitesse tizenhét fordulón keresztül a dobogón állt, végül a 4. helyen végzett a holland élvonalban.

„El akarom mondani a Vitesse drukkereinek, mi történt valójában. Meg akartam szerezni a bajnoki címet a csapattal, de London ezt nem akarta. Nem engedték, hogy eljussunk a Bajnokok Ligájába. Ezért ment el a szezon végén az edzőnk, Fred Rutten. Tudta, hogy nem nyerhet bajnokságot a Vitesse-szel. A télen csúcsra pörgette a csapatot, és úgy éreztük, Kelvin Leerdam szerződtetésével elég erősek lehetünk az aranyérem megszerzéséhez. Mindenben megegyeztünk az ügyében, amikor London közbelépett. Nem engedték, hogy túlságosan megerősödjünk” – mondta a Vitesse-hez 2010-ben megmentőként érkező Jordania. A volt tulajdonos azt állítja, ugyanígy Chelsea-parancs volt annak a hátterében, hogy a klubnak el kellett adnia Wilfred Bonyt a Swansea-nek.

A Vitesse jelenlegi elnöke, Bert Roetert röviden annyit reagált Jordania vádjaira, hogy állításait csak rossz áprilisi tréfaként tudja értelmezni. A holland szövetség a bajnokság integritásának védelmében „magyarázatot vár a Vitesse-től a klub tulajdonosi struktúrájáról.” Az arnhemi csapat jelenleg az orosz milliárdos Alekszandr Csigrinszkij – a Chelsea-tulajdonos Roman Abramovics közeli barátja – tulajdonában van. Az előző tulajdonos, a most kipakoló Jordania úgyszintén Abramoviccsal ápolt jó kapcsolatának köszönhetően hozott tető alá együttműködési megállapodást a Chelsea-vel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik