Hollandia: a PSV legyőzte az Ajaxot a Szuperkupában

Vágólapra másolva!
2012.08.05. 19:57
null
Az eindhoveniek négyszer örülhettek az Ajax ellen (Fotó: psv.nl)
Címkék
A holland Szuperkupában a kupagyőztes PSV 4–2-re legyőzte a bajnoki címvédő Ajaxot, így története során kilencedszer hódította el a trófeát.

A holland Szuperkupák történetének két legeredményesebbje csapott össze vasárnap, hiszen a PSV korábbi 14 fellépéséből nyolcat, az Ajax 13 mérkőzéséből hetet megnyert. A két együttes korábban hatszor találkozott a Szuperkupában, ezeken előbb a PSV nyert kétszer, majd sorozatban négyszer az amszterdamiak örülhettek – akik egyébiránt a 2010-es és 2011-es finálét is elbukták.

Ez a találkozó sem indult jól a bajnoki címvédő számára, hiszen Ola Toivonen megszerezte a Szuperkupák történetének leggyorsabb gólját, már a harmadik percben bevette az amszterdamiak kapuját – Dries Mertens bal oldali szöglete után fejelt az ötös bal sarkáról a rövid alsóba.

Még mindig csak a 11. percben jártunk, amikor Jeremain Lens is eredményes volt: egy gyorsan végigvitt kontra végén 13 méterről emelte át Kenneth Vermeert (2–0).

A szünet előtt az amszterdamiak szépítettek Toby Alderweireld szöglet utáni fejesével, a folytatásban azonban Toivonen második találatával eldőlni látszott a mérkőzés (3–1).

Negyedórával a vége előtt a bajnok – Marcelo öngóljának köszönhetően– másodszor is szépített, újabb találatra viszont már nem futotta az Ajax erejéből, sőt, Georginio Wijnaldum révén az eindhoveniek szereztek újabb gólt a 94. percben, így a PSV magabiztosan nyert (4–2).

HOLLAND SZUPERKUPA
PSV–Ajax4–2

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik