Hiddink az Anzsi új vezetőedzője - hivatalos

Vágólapra másolva!
2012.02.17. 15:54
null
Hiddink lett az Anzsi új vezetőedzője
Címkék
Az orosz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Anzsi Mahacskala hivatalos honlapján erősítette meg a sajtóban már végigfutó hírt, amely szerint Guus Hiddink veszi át a korábban Dzsudzsák Balázst is foglalkoztató dagesztáni csapat irányítását. A holland szakembert egyúttal a klub alelnökének is kinevezték.

Újra van edzője az Anzsinak, a végső napokban már befutónak tűnő Hiddink kinevezését hivatalosan is bejelentették az orosz klubnál:

„Elárulhatom, Hiddink a korábbi eindhoveni edzőmmel, Fred Ruttennel képzelte el a közös munkát, ami azt illeti, nagyszerű lett volna velük dolgozni” – mondta a Dinamo Moszkvába igazolt Dzsudzsák Balázs. Korábbi cikkünket itt olvashatják.

„Az előző év végén már hosszasan egyeztettünk az Anzsival, így most gyorsan meghoztam a döntést. Örülök, hogy megkaptam a lehetőséget, amely nemcsak futballszakmailag előnyös, hanem azokkal a barátokkal is együtt dolgozhatok, akik ide hívtak" – utalt Hiddink arra, hogy a vezetőedzői teendők mellett alelnökként is dolgozik majd az Anzsinál.

„Különösen tetszettek azok a tervek, amelyek a régió futballfejlesztésére vonatkoznak, a munkának ez a része legalább olyan fontos a számomra, mint az első csapat irányítása. Erről is sokat egyeztettünk Szulejman Kerimovval, így világos volt előttem, hogy egy nagyszabású projekthez csatlakozhatok″ – idézik Hiddinket a honlapon.

A holland szakember 18 hónapra kötelezte el magát, és a holland források arról írnak, hogy 10 millió eurót kereshet egy év alatt.

Hiddink legutóbb 2009-ben dolgozott klubcsapat mellett, akkor ideiglenesen irányította a Chelsea együttesét, azt megelőzően 2002 és 2006 között a PSV Eindhoven vezetőedzője volt. A 65 éves szakember azóta munkanélküli, hogy a török válogatottal elbukott a 2012-es Eb-selejtezőkön.

Az Anzsinál szeptember végén menesztették Gadzsi Gadzsijevet, a csapatot utána egy ideig segítője, Andrej Gorgyejev és Roberto Carlos (utóbbi mint játékos-edző) irányította. Több sztáredző (például Rafa Benítez, Guus Hiddink) neve is felvetődött a klub kapcsán, sokáig éppen Hiddink tűnt befutónak, végül az orosz B-válogatottól érkezett Jurij Krasznozsan.

A 48 esztendős szakvezető mindössze egy hónapig irányította a dagesztáni klubot, ám ezalatt egy tétmeccset sem játszott a együttes. Ezt követően Fabio Capellót hozták szóba az Anzsival, akiről később kiderült, nem is vetődött fel benne az oroszországi szerződés.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik