Hertha: Dárdaiék a Juventus, a Chelsea és a PSG előtt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.06.04. 15:01
Több mint 36 millió szurkoló gyűlt össze ebben a szezonban Európa negyven leglátogatottabb labdarúgó-stadionjában – számolt be róla a Transfermarkt. Az élen a Borussia Dortmund, a második a Barcelona, a harmadik helyen pedig a Manchester United végzett a listán.

A Dortmundnál csak azért nem százszázalékos a Signal Iduna Park kihasználtsága, mert tavasszal megbüntették a klubot, így a Wolfsburg elleni bajnoki mérkőzésen egy kapu mögötti oldalt teljesen lezártak. Ez akkor mínusz 25 ezer nézőt jelentett. tavasszal megbüntették a klubot, így a Wolfsburg elleni bajnoki mérkőzésen egy kapu mögötti oldalt teljesen lezártak. Ez akkor mínusz 25 ezer nézőt jelentett.

A listán egyébként egyedül a Bayern München stadionjának, az Allianz Arénának volt maximális a kihasználtsága. Érdekesség, hogy a szezonban a másodosztályban szereplő VfB Stuttgart (Bundesliga 2.) és Newcastle United (Championship) is előkelő helyet foglal el, de a Hannover (Bundesliga 2.) is felfért arra a negyvenes listára, amelyen többek között 12 német, 9 angol, 5 spanyol és 4 olasz klub szerepel.

Íme, az átlagnézőszámok és a létesítmények kihasználtsága százalékban megadva.

(Fotó: Transfermarkt)
(Fotó: Transfermarkt)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik