Határok nékül: Árok Ferenc a Topolya tiszteletbeli elnöke lett

Vágólapra másolva!
2019.05.23. 20:52
Az ausztrál labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitányát, a magyarkanizsai Árok Ferencet a Topolyai SC Labdarúgóklub tiszteletbeli elnökévé választották az egyesület rendes közgyűlésén.

A TSC elnöke, Zsemberi János a közgyűlésen kihangsúlyozta, Árok Ferencnek hatalmas szerepe van a topolyai klub sikereiben, s jelentősen hozzájárult a vajdasági futball fejlődéséhez. Zsemberi János a közgyűlésen kihangsúlyozta, Árok Ferencnek hatalmas szerepe van a topolyai klub sikereiben, s jelentősen hozzájárult a vajdasági futball fejlődéséhez.

„Nagyon sok korosztály Árok Ferencnek, annak az embernek, aki világhírnévre tett szert Bácskából indulva, köszönhetően kezdett a labdarúgás iránt érdeklődni. Ezzel a gesztussal szeretnénk megköszönni mindent, amit eddig tett az egyesületünkért, s azért is, hogy a tapasztalatait önzetlenül megosztja velünk” – mondta Zsemberi a csütörtökön megtartott közgyűlésen.

Árok Ferenc köszönetet mondott a TSC vezetőségének, s kiemelte, ezután is azon fáradozik majd, hogy hozzájáruljon a klub fejlődéséhez, amiben tiszta szívből hisz.

„A klub hatalmas lépést tett előre azzal, hogy bejutott a Szerb Szuperligába, de még nagyon sok feladat áll a klub előtt” – mondta Árok Ferenc, aki 1932. január 20-án született Magyarkanizsán. Belgrádban sikeresen befejezte a testnevelő tanári szakot, s később a Magyar Szó sportújságírója lett.

Az újságírás mellett párhuzamosan labdarúgóedzőként is dolgozott az újvidéki FK Novi Szad együttesénél, amelyet egy év után sikerült bejuttatni a jugoszláv élvonalba, s így ő lett minden idők legfiatalabb első ligás edzője az országban. Árok a Jugoszláv Labdarúgóedzők Egyesületének az elnöke is volt, majd Ausztráliában vállalt munkát, ahol több klubnál is dolgozott, valamint több mint hét éven át az ausztrál válogatott szövetségi kapitányaként ténykedett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik