TŐKE JÁNOS 2019.05.23 20:52 Frissítve: 2019.05.23 21:07

Határok nékül: Árok Ferenc a Topolya tiszteletbeli elnöke lett

Az ausztrál labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitányát, a magyarkanizsai Árok Ferencet a Topolyai SC Labdarúgóklub tiszteletbeli elnökévé választották az egyesület rendes közgyűlésén.

A TSC elnöke, Zsemberi János a közgyűlésen kihangsúlyozta, Árok Ferencnek hatalmas szerepe van a topolyai klub sikereiben, s jelentősen hozzájárult a vajdasági futball fejlődéséhez.

„Nagyon sok korosztály Árok Ferencnek, annak az embernek, aki világhírnévre tett szert Bácskából indulva, köszönhetően kezdett a labdarúgás iránt érdeklődni. Ezzel a gesztussal szeretnénk megköszönni mindent, amit eddig tett az egyesületünkért, s azért is, hogy a tapasztalatait önzetlenül megosztja velünk” – mondta Zsemberi a csütörtökön megtartott közgyűlésen.

Árok Ferenc köszönetet mondott a TSC vezetőségének, s kiemelte, ezután is azon fáradozik majd, hogy hozzájáruljon a klub fejlődéséhez, amiben tiszta szívből hisz.

„A klub hatalmas lépést tett előre azzal, hogy bejutott a Szerb Szuperligába, de még nagyon sok feladat áll a klub előtt” – mondta Árok Ferenc, aki 1932. január 20-án született Magyarkanizsán. Belgrádban sikeresen befejezte a testnevelő tanári szakot, s később a Magyar Szó sportújságírója lett.

Az újságírás mellett párhuzamosan labdarúgóedzőként is dolgozott az újvidéki FK Novi Szad együttesénél, amelyet egy év után sikerült bejuttatni a jugoszláv élvonalba, s így ő lett minden idők legfiatalabb első ligás edzője az országban. Árok a Jugoszláv Labdarúgóedzők Egyesületének az elnöke is volt, majd Ausztráliában vállalt munkát, ahol több klubnál is dolgozott, valamint több mint hét éven át az ausztrál válogatott szövetségi kapitányaként ténykedett.

2019.06.26 21:52:15

Minden más foci MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. »Ez a nemzet és ez a válogatott sötét alagútban volt. És amíg semmi sem történt, senki sem értette meg, hogyan lehet újra meglátni a fényt. Azt hiszem, válogatottunk megmutatta az utat, és én ezt akarom folytatni.«

2019.06.26 16:03:05

Minden más foci ILKU MIKLÓS

Kupaelődöntőt is játszott volna a helyi csapat az atomerőmű katasztrófája után pár nappal.

2019.06.26 15:58:59

Minden más foci nemzetisport.hu

Két éve változott meg az „iráni Messi” élete, aki tagadja az ellene felhozott vádakat.

2019.06.25 23:11:51

Minden más foci SZÖLLŐSI GYÖRGY

NS-VÉLEMÉNY. Az igények egyre magasabbak, az extra teljesítmény egyre kevesebb.

2019.06.25 23:10:47

Minden más foci MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Meglehetősen felgyorsult a (futball)világ, egyre több a pénz, egyre fontosabb (értékesebb) a siker, s nem utolsósorban egyre többen és többen látják a világ legjobbjainak meccseit.