Őrült fogadás a Nigéria-Argentína meccs ötödik góljára

MONCZ ATTILAMONCZ ATTILA
2011.06.04. 10:03
null
A játékvezető volt az egyik főszereplője a Nigéria–Argentína mérkőzésnek (Fotó: Action Images)
Címkék
Elképzelhető, hogy a hét közben lejátszott Nigéria–Argentína mérkőzést (4–1) is befolyásolta a fogadási maffia, legalábbis erre utal, hogy 4–0-t követően meglehetősen hosszú hosszabbítás végén szerezték meg a „kulcsfontosságú" szépítő gólt a dél-amerikaiak.

Lassan olyan érzése kezd lenni az embernek, hogy ennek már sohasem lesz vége...

A héten eddig Olaszországból és Dél-Koreából érkeztek fogadási csalásokkal kapcsolatos hírek, most pedig itt az újabb „időzített bomba”: a Daily Telegraph híre szerint a FIFA bejelentette, hogy vizsgálatot indít a Nigéria–Argentína mérkőzéssel kapcsolatban, amelyen a dél-amerikaiak szépítő gólja sokakban gyanút ébresztett.

Az afrikaiak 4–0-ra vezettek az erősen tartalékos argentinok ellen, a nigeri Ibrahim Chaibou bíró azonban indokolatlanul hosszú, ötperces hosszabbítást jelzett. Ebből végül több mint nyolc perc lett, a derék nigeri játékvezetőnek addigra „sikerült" befújnia egy tizenegyest Argentínának, amelyet Mauro Boselli gólra is váltott.

És itt jön képbe a FIFA-vizsgálat. A körülmények önmagukban adnak okot a gyanúra, az meg különösen, hogy szót kért a SmartOdds iroda egyik munkatársa is.

„Már a mérkőzés korai szakaszában is volt néhány őrült megmozdulás az élő fogadások piacán – jelentette ki Matthew Benham. – Aztán a nyolcvanhatodik percben egy esetleges ötödik gólra már négy és feles szorzóval lehetett fogadni. Ez azt jelentette, hogy arra számíthattunk, nem lesz több találat. Pontosan nem tudom megmondani, mekkora lendületet vett ezután a fogadási kedv, de több százezer vagy talán egymillió fontnál is nagyobb összeg érkezett egy újabb gólra."

Egészítsük még egy adalékkal a történetet. A meccs bírója, Chaibou vezette tavaly szeptember 7-én a FIFA által szintén vizsgált összecsapást, amelyen Bahrein egy önmagát togói válogatottnak kiadó, az igazira viszont nyomokban sem emlékeztető csapattal találkozott.

A FIFA persze újfent tűzzel-vassal való harcot helyezett kilátásba a fogadási csalások ellen, megint előkerült annak a 20 millió dollárnak az ígérete, amelyet Sepp Blatter egy hónapja „dobott be", mondván, a következő tíz évben ennyivel segítik az Interpol munkáját ezen a területen. Csak egyre nehezebb hinni egy olyan szervezetnek, amelyről szinte naponta látnak napvilágot csalással kapcsolatos hírek.

De azokra legalább nem lehet élőben fogadni.

NIGÉRIA–ARGENTÍNA 4–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik