Hajnal és Tóth gólt lőtt; Gervinho 16 perc alatt duplázott - videók

Vágólapra másolva!
2011.07.23. 19:30
null
Gervinho (jobbra) remekül kezdett az Arsenalban (Fotó: Reuters)
Címkék
Hajnal Tamás és Tóth Balázs is betalált csapata felkészülési mérkőzésén. Stieber Zoltán gólpasszt adott, a próbajátékon lévő Bodor Boldizsár pedig pályára lépett a Leedsben. A Tottenham könnyedén nyert, Gulácsi Péterék nagyon elverték a Liverpoolt, míg az Arsenalban a debütáló Gervinho 16 perc alatt duplázott. Egy csokorba szedtük a délutáni nemzetközi előkészületi meccseket.  

Hajnal Tamás (VfB Stuttgart) és Tóth Balázs (Racing Genk) egyaránt kapuba talált szombaton felkészülési labdarúgó-mérkőzésen, ám csapataik kikaptak.

Hajnal együttese az angol második vonalban szereplő Nottingham Forest ellen lépett pályára a németországi Aalenben. A vezetést a Forest szerezte meg, Hajnal a 35. percben egyenlített, majd az egykori kétszeres BEK-győztes Robbie Findley révén a 70. percben érte el a győztes gólt.

A két napja belga Szuperkupát nyerő Genk több játékosát (így Tőzsér Dánielt és Köteles Lászlót is) pihentette, ellenben bevetette Tóth Balázst a Bayer Leverkusen elleni kölni meccsen. A magyar légiós az első félidő hajrájában távoli lövéssel még egyenlített, ám a német alakulat Eren Derdiyok mesterhármasával a maga javára fordította az eredményt.

Stieber Zoltán csapata, a Mainz idegenben 4–3-ra legyőzte a német másodosztályú FSV Frankfurtot. A magyar középpályás egy félidőnyi játéklehetőséghez jutott, amelyet egy gólpasszal hálált meg. Szalai Ádám sérülése miatt továbbra sem léphet pályára.

A 21. percben egy szabadrúgást követően vette át a labdát a tizenhatoson belül Stieber, majd tálalt Anthony Ujah elé, aki a kapuba talált. Változatos mérkőzés volt, hiszen a Mainz vezető gólja után fordított a Frankfurt, ám végül mégis az első osztályú klub került ki győztesen.

Bodor Boldizsár próbajátékra érkezett az angol második vonalbeli Leeds Unitedhez. A magyar labdarúgó a Sheffield Wednesday ellen már a 12. percben szóhoz jutott, amikor a megsérülő Ben Parker helyett cserélték be. Bodor ezután végig a pályán volt az 1–1-re végződő összecsapáson.

Gulácsi Péter az első felkészülési találkozóját vívta az angol bajnokság második vonalában szereplő Hull Cityben, és új csapata meggyőző, 3–0-s győzelmet aratott korábbi együttese, a Liverpool ellen.

A Hullt kölcsönjátékosként erősítő, ezen a meccsen kezdőként 45 percnyi játéklehetőséget kapó Gulácsinak egy igazán nagy védése akadt, David Ngog tornáztatta meg egy nagy lövéssel.

A „tigrisek" Robbie Brady, Robert Koren és Jay Simpson góljával múlták felül a Liverpoolt, amely a szünetben sort cserélt, és a kilencven perc során minden hadra fogható futballistáját pályára küldte.

HULL CITY–LIVERPOOL 3–0

A Premier League-ben szereplő Tottenham Hotspur szintén 3–0-ra győzte le az Orlando Piratest. A házigazda dél-afrikai csapat a 80. percben büntetőt hibázott.

A Tottenham első két gólját Rafael van der Vaart szerezte – az elsőt szabadrúgásból –, majd a 87. percben Jermain Defoe állította be a 3–0-s végeredményt Gareth Bale remek beadása után.

ORLANDO PIRATES–TOTTENHAM 0–3

Az Arsenal 2–1-re győzött a német Köln vendégeként. A találkozón Gervinho szerezte a londoniak mindkét gólját.

Az „ágyúsoknál" most debütált az elefántcsontparti játékos, aki a francia bajnok Lille-től érkezett, és rögtön az első meccsén remek teljesítménnyel rukkolt ki. A támadó a 16. percben már a második gólját szerezte, majd a 30. percben lehívta őt a pályáról Arsene Wenger menedzser. Remélhetőleg nem sérülés, hanem elővigyázatosság miatt kellett nélkülözni a folytatásban a csatárt – mindenesetre nem látszott, hogy komolyabb problémája lenne.

Gervinho az első találatát a nyolcadik percben szerezte, amikor is Jack Wilshere remek kiugratása után átemelte a labdát Michael Rensing fölött. Újabb nyolc minutum elteltével pedig Theo Walcott viharzott el a jobb oldalon, a középre adott labdájánál meg már nem volt nehéz dolga az afrikainak, aki közelről a kapuba belsőzött.

Az első félidő végén aztán a mérkőzés leglátványosabb gólját is megszerezte az Arsenal. Apró szépséghiba azonban, hogy Carl Jenkinson a saját kapuját vette be – több mint húsz méterről...

KÖLN–ARSENAL 1–2

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Orlando Pirates (dél-afrikai)–Tottenham Hotspur (angol)0–3
Nürnberg (német)–Racing Santander (spanyol)1–0
1. FC Köln (német)–Arsenal (angol)
1–2
Lazio (olasz)–Slavia Praha (cseh)
3–3
Mönchengladbach (német)–Sunderland (angol)
0–0
Bayer Leverkusen (német)–Genk (belga)
4–1
VfB Stuttgart (német)–Nottingham Forest (angol)
1–2
Hull City (angol)–Liverpool (angol)3–0
Aldershot (angol)–Stoke City (angol)1–0
Barnsley (angol)–Grimsby Town (angol)5–1
Carlisle United (angol)–Doncaster Rovers (angol)1–0
Darlington (angol)–Middlesbrough (angol)4–2
Northampton Town (angol)–Reading (angol) 0–3
Notts County (angol)–Wolverhampton (angol) 1–1
Oxford United (angol)–Milton Keynes Dons (angol) 1–0
Polonia Warszawa (lengyel)–Podbeskidzie Bielsko-Biala (lengyel)
2–2
Torquay United (angol)–Burnley (angol)
1–3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik