Gyász: meccs után agyonvertek egy argentin futballistát

Vágólapra másolva!
2014.12.04. 18:46
Franco Nietót, az argentin Tiro Federal nevű labdarúgócsapat 33 éves kapitányát huligánok támadták meg egy szombati alsóbb osztályú mérkőzés után, és egy téglával úgy fejbe verték, hogy szerdán a kórházban elhunyt.

A szörnyű esetről meglehetősen ellentmondó információk keltek szárnyra: van olyan hír, amely szerint a három huligán támadása akkor érte Franco Nietót, amikor a mérkőzés után – feleségével és egy hónapos gyermekével – az autójához tartott. Ütötték-rúgták, majd fejbe verték egy téglával.

Rendőrségi források szerint három gyanúsítottat állítottak elő, és állítólag csak az egyikük valódi huligán; a további kettő az ellenfél egyik játékosa, illetve pályaedzője.

A fejbe veréstől eszméletét vesztő futballistát kórházba szállították, megoperálták, de nem tudták kihozni a kómából, és szerdán belehalt sérülésébe.

Az Argentína észak-nyugati részén található La Rioja városában, a Liga de Aimogasta keretében lejátszott Chacarita–Tiro Federal mérkőzés maga is botrányba fulladt: a Tiro Federal 3–1-es vezetésénél, 15 perccel a lefújás előtt a két csapat játékosai egymásnak estek, a játékvezető a Chacaritából öt, a Tiro Federalból három játékost kiállított, a meccs félbeszakadt. Nem sokkal ezt követően történt a végzetes támadás.

Argentínában megfékezhetetlen a futballhuliganizmus, az idén eddig 15 ember halt meg a labdarúgó-mérkőzésekhez kapcsolódó erőszakos cselekményben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik