Gyász: elhunyt az Alanyaspor cseh válogatott futballistája

NSO/MTI NSO/MTINSO/MTI NSO/MTI
Vágólapra másolva!
2019.04.29. 08:35
null
Sural két gyermeket hagyott hátra (Fotó: twitter)
Buszbalesetben elhunyt Josef Sural, a török élvonalban szereplő Alanyaspor cseh válogatott futballistája.

 

Josef Sural csapata, az Alanyaspor vasárnap este a Kayserispor otthonában 1–1-es döntetlent ért el – a cseh játékos a kispadon ült, nem játszott –, a mérkőzést követően hét játékos nem a klub saját buszával indult vissza, hanem béreltek egy kisbuszt, amely Alanya közelében ütközött.

A klub rendőrségi forrásokra hivatkozva azt közölte, hogy bár két sofőr is volt a járműben, mindketten elaludtak, ez okozta a tragédiát, melynek következtében Sural életét vesztette. Hat társát kórházban ápolják, ám egyikük állapota sem életveszélyes – a bumm.sk információi szerint a szerencsétlenül járt Surel mellett további hat játékos szenvedett sérüléseket, a ghánai Isaac Sackeynak a karja roncsolódott.

A csapat 30 éves cseh középpályása a kórházba szállítás után hunyt el. Sural korábban a Brnóban, a Slovan Liberecben és a Sparta Prahában játszott, majd januárban szerződött az Alanyasporhoz. A cseh válogatottban 20 alkalommal szerepelt és egy gólt szerzett, tagja volt a 2016-os Eb-n szereplő csapatnak is, a csoportmeccseken 46 perc jutott neki.

Suralnak két gyermeke van: egyikük mindössze egy néhány hete született.

Az Alanyaspor legközelebb május 6-án lép pályára a bajnokságban, de az eset után valószínű, hogy elhalasztják a Konyaspor elleni találkozót.

A BBC beszámolója szerint a balesetben megsérült a korábban a Newcastle-ben szereplő csatár, Papiss Cissé, valamint a Tottenham, a Cardiff és a QPR korábbi védője, Steven Caulker is – utóbbi egyenlített a vasárnap esti mérkőzésen.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik