Gulácsi nem kapott gólt az AS Roma ellen

Vágólapra másolva!
2012.07.26. 07:46
null
Gulácsi Péteren nem tudtak kifogni a rómaiak (Reuters)
Címkék
A Premier League két patinás csapata, a Liverpool és a Chelsea is vereséget szenvedett felkészülési mérkőzésen az Egyesült Államokban. A Poolt – amelyben Gulácsi Péter kezdőként egy félidőt kapott – az AS Roma győzte le 2–1-re, míg a BL-győztes az MLS All Star gárdájától kapott ki.

Míg a Toronto ellen a második félidőben állt be csereként, addig az AS Roma ellen már Gulácsi Péter nevével kezdődött a Liverpool összeállítása. A magyar kapusnak már rögtön a nyolcadik percben nagyot kellett védenie, a Roma görög középpályása, Panajotisz Taktszidisz már csak vele állt szemben, de nem tudott a hálóba találni. Gulácsi a 17. percben pedig Pablo Osvaldo lövését védte.

A Liverpool megszerezhette volna a vezetést, ám Joe Cole lövése hiába jutott túl Lobonton, a felső léc kisegítette az olaszokat.

A második félidőre már nem jött ki Gulácsi, Brad Jones védte tovább a Liverpool hálóját. Az ausztrál kapus a 63. percben tehetetlen volt, az új szerzemény, Michael Bradley lőtt a hosszú sarokba. Sőt, hat perccel később Alessandro Florenzi is betalált, Jones hiába védte előtte Lamela lövését.

Charlie Adam a 80. percben szépített, de a Liverpool végül vesztesen hagyta el a pályát. A Liverpool másik magyar játékosa, Adorján Krisztián csereként lépett pályára az 59. percben.

EGY NAGY GULÁCSI-VÉDÉS



Az MLS All Star együttese a Philadelphia Union otthonában, a PPL Parkban fogadta a Chelsea-t, és az amerikai együttes kezdett jobban. A 21. percben Thierry Henry balról adott be, John Terry nem tudott felszabadítani, Chris Wondolowski pedig ezt kihasználva a hálóba lőtt.

A 32. percben Terry javította hibáját, a középső védő remekül érkezett Lampard szögletére, és a jobb felső sarokba bólintott. A csapatok így döntetlennel vonulhattak félidőre.

Az 57. percben már az angoloknál volt az előny, amikor újra Lampard végzett el szögletet. Ezúttal a belsők nem tudtak fejelni, de a labda átkerült jobbra Ramireshez, akinek beadását nagyon csúnyán elnézte Kennedy kapus, így a középre futó Lampardnak négy méterről nem volt nehéz az üres kapuba helyeznie.

A 72. percben egy szépen kijátszott helyzet végén a meccs legjobbjának megválasztott Pontius egyenlíteni tudott, majd a ráadásban Eddie Johnson – aki 2007 után játszhatott újra All Star-meccset – lövése olyan szerencsétlenül pattant meg David Luizon, hogy a labda a hálóban kötött ki. Az amerikai együttes – amelyben David Beckham is játszott – megnyerte a meccset.

MLS ALL STARS–CHELSEA 3–2
FELKÉSZÜLÉS
LIVERPOOL–AS ROMA 1–2 (0–0)
Boston, Fenway Park
Liverpool: Gulacsi (Jones, 46.) – McLaughlin (Flanaghan, 46.), Skrtel, Carragher (Agger, 46.), José Enrique – Spearing, Shelvey (Adorján, 59.), Aquilani (Pacheco, 46.) – Cole (Adam, 46.), Ecclestone (Morgan, 46.), Sterling (Suso, 46.). Menedzser: Brendan Rodgers.
AS Roma: Lobont – Rosi, Burdisso, Castan (Romagnoli, 46.), Taddei (Heinze, 46.) – Bradley, Taktszidisz (Verre, 71.), Pjanic (Florenzi, 46.) – Lopez (Krkic, 46.), Osvaldo (Marquinho, 76.), Totti (Lamela, 46.). Vezetőedző: Zdenek Zeman.
Gólszerző: Adam (80.), ill. Bradley (63.), Florenzi (69.)
MLS ALL STARS–CHELSEA 3–2 (1–1)
Philadelphia, játékvezető: Baldomero Toledo (amerikai)
MLS All Stars: Nielsen (Kennedy, 46.) – Beitashour, Collin (Valdes, 35.), DeMerit, Morrow (Corrales, 55.) – Beckham (Farfán, 74.), DeRosario, Alonso (Beckerman, 55.), Donovan (Pontius, 46.) – Henry (Zusi, 55.), Wondolowski (Johnson, 59.).
Chelsea: Hilario (Turnbull, 46.) – Ivanovics, Cahill (Chalobah, 74.), Terry (David Luiz, 46.), A. Cole (Ferreira, 46.) – Essien (Mikel, 60.), Lampard (Raul Meireles, 60.) – Ramires (Hazard, 60.), Marin (Piazon, 60.), Benajun (Malouda, 46.) – Lukaku (De Bruyne, 74.).
Gólszerző: Wondolowski (21.), Pontius (72.), Johnson (90.), ill. Terry (30.), Lampard (57.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik