P. K. 2019.07.23 12:12 Frissítve: 2019.07.25 22:28

Görögország: Doll is jelölt a szövetségi kapitányi posztra

Görög sajtóhírek szerint a legutóbb a Hannovernél dolgozó, előtte a Ferencvárost irányító német Thomas Doll is jelölt a görög szövetségnél a jelenleg betöltetlen szövetségi kapitányi posztra.

A sport24.gr szerint Thomas Doll is jelölt a szövetségi kapitányi posztra Görögországban

 

A sport24.gr szerint három-négy jelöltje van a görög futballszövetségnek a kapitányi posztra, és a kiszemeltek között van az 53 éves német Thomas Doll is. Görögországban úgy tudják, a szakemberrel már felvették a kapcsolatot a helyi szövetség képviselői. Bár az első számú kiszemelt nem ő, hanem a legutóbb PEC Zwollénél dolgozó holland John van’t Schip.

Mint ismert, Doll tavaly még a Ferencvárosnál dolgozott, melyet 2013 és 2018 között irányított, majd tavasszal a Bundesligában bennmaradásért küzdő Hannover élére nevezték ki, de miután a csapat kiesett az első osztályból, távozott a klubtól.

Doll azóta Magyarországon él, nem rég házasodott össze magyar párjával, jelenleg a Balatonnál nyaral.

A görög válogatottat az elmúlt egy évben már két kapitány is irányította. A német Michael Skibbét azután menesztették, hogy a Nemzetek Ligájában kikaptak a finnektől (mint ismert, korábban Magyarországon is vereséget szenvedtek Skibbével). Őt a görög Angelosz Anasztasziadisz követte, de júniusban őt is leváltották, miután Görögország hazai pályán kikapott az Eb-selejtezős csoportjában Örményországtól – az sorozatban már a harmadik veresége volt a csapatnak, amely az olaszok elleni hazai Eb-selejtezőn 3–0-ra kapott ki, míg a törököktől felkészülési meccsen, idegenben 2–1-re. A görögök négy meccs után négy ponttal csak a 4. helyen állnak Eb-selejtezős csoportjukban, szeptemberben a finnek ellen folytatják a sorozatot.

2020.05.27 18:05:02

Minden más foci MAROSI GERGELY

A játékosértékesítés-központú dél-amerikai futball nagyon szűk esztendő(k) elé nézhet a világjárvány következményeként.

2020.05.25 21:30:15

Minden más foci MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Elismerem, nem gondoltam arra, hogy a nagy futballrivalizálások kapcsán egészen Sigmund Freudig, a pszichoanalitika atyjáig is eljutok.