MTI 2020.07.10 16:30 Frissítve: 2020.07.13 13:33

Görögország: a PAOK visszakapta a levont hét pontját

A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) helyt adott a PAOK fellebbezésének, így a görög labdarúgó-bajnokságban szereplő csapat visszakapta a március elején a tulajdonjogi szabályok megsértése miatt levont hét pontját.

A PAOK-tól márciusban vontak le 7 pontot (Fotó: AFP)

 

A határozat azonban csak ideiglenesen segítette a második – már Bajnokok Ligája-indulást érő – helyre a szaloniki gárdát, ugyanis a CAS az ügyet és az ítéletét továbbította a görög szövetség fellebbviteli testületéhez. Hozzátette: az adott körülmények között nem tartotta helyénvalónak végleges és kötelező érvényű határozatot hozni, amely súlyos következménnyel lehet a görög labdarúgásra.

A PAOK és a Xanthi csapatát az Olympiakosz panaszolta be a görög szövetségnél, arra hivatkozva, hogy a két csapatnak azonos a tulajdonosi háttere, ami ellentétes a szabályokkal. Egy ideig még az is az elképzelhető szankciók között szerepelt, hogy a vétkes klubokat kizárják az első osztályból, de a görög kormány utasítására megváltoztatták a fegyelmi szabályzatot, és „csak” pontlevonással büntették őket.

A bajnoki címért zajló versenyfutás tavasszal még szoros volt, az Olympiakosz viszont azóta biztossá tette aranyérmét. A második, még BL-indulást jelentő helyért azonban nagy csatát vív egymással a PAOK és az AEK Athén, előbbinek – a visszakapottakkal – 68, utóbbinak 65 pontja van. A felsőházi playoffban még három fordulót rendeznek, a PAOK vasárnap az Olympiakosz, szerdán az AEK vendége lesz.

Az alsóházi rájátszásban szereplő Xanthi együttesének 12 pontos levonása érvényben maradt, mert a gárda nem nyújtott be fellebbezést a CAS-hoz.

2020.08.08 20:06:52

Minden más foci BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Mi a tanulság? Az sajnos nincs. Illetve annyi, hogy az eredmény minősít. De csak utólag. A tiltó, tűrő, támogató döntést viszont előre kell meghozni. Mondhatnánk, inni csak a győztesnek szabad.

2020.08.06 10:44:13

Minden más foci KOVÁCS GERGELY (Képes Sport)

Százgólos csapatok a Barcelonától a Juventuson és a Liverpoolon át a Bayern Münchenig.

2020.08.05 23:07:00

Minden más foci CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Nem tudom értelmezni, amikor egy sikerekbe beleőszült világsztár futballista még egy bőrt lehúzandó gyakorlatilag begurul egy közép-kelet-európai bajnokságba.

2020.08.05 14:48:21

Minden más foci TŐKE JÁNOS

A TSC a 22. perctől kezdve emberhátrányban játszott, de így is nyert Belgrádban.

2020.08.05 15:41:00

Minden más foci BOROS MIKLÓS, BACSKAI JÁNOS

A Sepsi OSK megnyerte a fontos mérkőzést, hogy ez mire lesz elég, az pénteken derül ki.