González bombája a csoport élére repítette Venezuelát

Vágólapra másolva!
2011.07.10. 01:30
null
Küzdelmes, színvonalas mérkőzésen nyert Venezuela Ecuador ellen (Fotó: Reuters)
Címkék
A Copa América csoportkörének második fordulójában Venezuela megérdemelt győzelmet aratott Ecuador ellen, így kétpontos előnnyel áll a csoport első helyén, megelőzve Brazíliát és Paraguayt, a 2010-es vb dél-amerikai résztvevői közül kettőt.

Gabriel Cichero bődületes bombája vezette fel a találkozót a 7. percben, de az igazi nagy helyzet az ismétlés lett volna. A magyar ősökkel bíró Miku viszont az oldalhálóba lőtte a kipattanót. A folytatásban támadásban maradt a venezuelai együttes, de hiába alakított ki megannyi helyzetet, azokat sorra elpuskázták a játékosai. Becsületükre legyen mondva: egységes csapat képét keltették, hiszen a támadások szervezésével, vagy éppen befejezésével megbízott játékosok közül majd' mindegyik kihagyott legalább egy-egy lehetőséget.

Ecuador eközben lelkesen védekezett, de azért képességükről és szervezettségükről sok mindent elárult a több venezuelai helyzet. Persze, mégis dicséret illette őket, hogy az első félidőben így is kihúzták 0–0-lal. Ellenben támadójátékuk észrevétlen volt.

A szünet után annyiban változott meg a játék képe, hogy a venezuelai támadások még inkább az ellenfél tizenhatosának előterére koncentrálódtak, míg az ecuadori játékosokon egyre inkább a fáradtság jelei mutatkoztak.

A 61. percben César Eduardo Conzález szolgáltatott igazságot, méghozzá hatalmasat, amikor a balról középre került labdát jó 25 méterről bevágta az ecuadori kapu jobb oldalába. Marcelo Elizaga kapus azon az oldalon helyezkedett ugyan, de mozdulni nem tudott a bombára (1–0).

SZAVAZÁS

Melyik válogatott nyeri meg a 2011-es Copa Américát?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A gól utáni percekben Ecuador egy darabig motiváltságát is elveszítette, Venezuela pedig visszavett az iramból. Erre ráérzett és újra erőre kapott a vesztésre álló Ecuador, és a hajrához közelítve egyre nagyobb erőtartalékokat mozgósított. Játékuk többnyire kiismerhető, olvasható volt, így túl sok gondot nem okoztak a venezuelai védelemnek. Mindössze néhányszor tudtak komoly gondot okozni az ecuadoriak, de akkor megtették azt a szívességet, hogy ők hibáztak.

Mint tette azt például Felipe Caicedo, akinek a lábában volt, és maradt is az egyenlítés a 76. percben. Az ecuadoriak támadója előbb lefordult a védőjéről, majd egy lövő csellel két másikat küldött el a sóhivatalba. Egy újabb csellel már az ötösön járt, de akkor olyan erővel lőtt kapura, hogy az eldőlő Renny Vega megfogta a labdát.

A hajrában még egyértelműbben a venezuelai térfélre koncentrálódott a játék. Utóbbi együttes vezetése birtokában védekezett, el a kaputól jelszóval játszott, és a szórványos kontrákban bízott, hátha sikerül egy újabb találattal bebiztosítania a győzelmet. Ez elmaradt ugyan, miként az ecuadori egyenlítés is, ez utóbbi Venezuela számára sokkal örömtelibbnek bizonyult.

COPA AMÉRICA, 2011
B-CSOPORT, 2. FORDULÓ
Venezuela–Ecuador 1–0 (0–0)
Salta, Padre Ernesto Martearena. Vezette: Walter Quesada (Costa Rica-i)
Venezuela: Vega – Rosales, Perozo, Vizcarrondo, Cichero – Rincón, Lucena, González (Meza, 64.), Arango – Miku (Rondón, 74.), Maldonado (Di Giorgi, 80.). Szövetségi kapitány: César Farías
Ecuador: Elizaga – Reasco, Araujo, Erazo, Ayoví – Castillo (Quiroz, 75.), Noboa, Arroyo (Montano, 71.), Méndez – Benítez, Caicedo. Szövetségi kapitány: Reinaldo Rueda
Gólszerző: González (61.)
A CSOPORT MÁSIK MÉRKŐZÉSÉN
Brazília–Paraguay 2–2
AZ ÁLLÁS
1. Venezuela 2 1 1 1–0 1 4
2. Brazília 2
2 2–2 0 2
Paraguay 2
2 2–2 0 2
4. Ecuador 2
1 1 0–1 -1 1
A csoportok első két helyezettje mellett a két legjobb harmadik került a negyeddöntőbe.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik