Ázsia: gólkirály és bajnok! – csúcsra ért a volt DVTK- és Fradi-légiós

Vágólapra másolva!
2015.10.26. 12:12
null
Honma bajnok lett Laoszban<br />
Bajnoki címet ünnepelhet Honma Kazuo, a Diósgyőr és a Ferencváros korábbi légiósa. A japán futballista Laoszban ért fel a csúcsra, ahol az aranyérem mellett az élvonal gólkirályi címe is az övé lett.

 

Olvasóink közül valószínűleg nem sokan követik a laoszi élvonal küzdelmeit, így akár meglepetésnek tűnhet Honma szereplése. Csakhogy a japán légiós már az előző szezonban is gólkirály lett, az akkori 29 találatával azonban csak ezüstéremhez segítette csapatát, a Lao Toyota FC-t.

Honma ezúttal „csak" 19 gólig jutott a 20 forduló alatt – az utolsó meccsen a Lao Police elleni 3–1-re megnyert meccsen is betalált. Ez utóbbi azért különösen fontos, mert így csapata azonos pontszámmal zárt, mint a Lunexang, de az egymás elleni mérkőzések eredményének köszönhetően a Lao Toyota lett a bajnok.

Tizenkilenc gólig jutott a bajnokságban
Tizenkilenc gólig jutott a bajnokságban

„Remek érzés győzelemmel megnyerni a bajnokságot. Nagyon hosszú harcon vagyunk túl, voltak rossz és jó időszakaink. Azt hiszem, mindenki megszenvedett ezért az eredményért. Sokszor éreztem fájdalmat, de nagyon sokan segítettek körülöttem” – írta Honma a bajnoki cím megnyerése után.

Honma Magyarországon többek között a Lombardban, a Diósgyőrben, a Ferencvárosban és a Vasasban futballozott. A „Kelet-európai szamurájként" emlegetett sportember már 35 éves, de Laoszban még lehet egy-két jó éve.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik