Gól 9 másodperc után, simán nyert a Nationalelf B

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.29. 22:39
null
Lukas Podolski és Lars Bender is duplázni tudott (Fotók: Action Images)
A német labdarúgó-válogatott a 24. percben már 4–0-ra vezetett, végül 4–2-re nyert Ecuador ellen felkészülési mérkőzésen a floridai Boca Ratonban.

A világranglistán mindössze nyolc hely választja el a két válogatottat (Németország a 2., Ecuador a 10.), ám hogy ennél jóval nagyobb a különbség közöttük, az elég hamar kiderült. Lukas Podolski már kilenc másodperc után megszerezte a vezetést az európai csapatnak, miután letámadta a középkezdés után a saját tizenhatosukig visszajutó ecuadoriakat, labdát szerzett, majd a hosszú alsó sarokba lőtt. A 4. percben már 2–0-ra vezettek a Bayern München és a Borussia Dortmund játékosait nélkülöző németek: Lars Bendernek az a Sidney Sam adta a gólpasszt, aki Max Kruséhoz hasonlóan ezúttal mutatkozott be a Nationalelfben.

Kruse nem akart lemaradni debütáns társától, és ő is előkészített egy találatot, mégpedig Podolski második gólját. Maximo Banguera teljesen kiszolgáltatott volt ezeknél az eseteknél, a negyedik német gólban viszont vastagon benne volt, Bender 18 méteres lövését csúnyán bevédte.

Fél óra kellett, hogy a dél-amerikaiak magukhoz térjenek – ezt először egy lécet eltaláló próbálkozásuk jelezte –, a 44. percben pedig feljavuló játékuk már gólt eredményezett, a Manchester Unitedet erősítő Antonio Valencia szépített.

A németek 4–1-es előnnyel vonulhattak szünetre, amire korábban kétszer volt példa. Az egyik alkalommal 4–3-ra nyertek csak végül, a másik ilyen meccset pedig 4–4-re mentette a magyar válogatott, még 1912-ben.

Az intő jelekkel mit sem törődtek Joachim Löw fiai – valószínűleg nem is tudtak róluk –, a második félidőt rájuk nem jellemző könnyelműséggel kezdték, és csak René Adler bravúros védéseinek, valamint a helyzeteiknél nem jól koncentráló ecuadoriaknak köszönhetően nem csökkent tovább az előnyük. Az utolsó félórára az események száma jócskán lecsökkent, a rengeteg csere sem segítette a játék folyamatosságát.

Azért René Adlernek is be kellett mutatnia néhány bravúrt
Azért René Adlernek is be kellett mutatnia néhány bravúrt

Történt azért még egy s más. Egyrészt Walter Ayovi szabadrúgásból megszerezte a második ecuadori gólt – amivel beállította a 4–2-es végeredményt –, a németek pedig avattak még két újoncot a mainzi Nicolai Müller és a leverkuseni Philipp Wollscheid személyében. A német „B-válogatott" tehát könnyedén nyert, június 2-án Washingtonban a Jürgen Klinsmann által irányított amerikai válogatott vár rá.

ECUADOR–NÉMETORSZÁG 2–4 (1–4)
Boca Raton. Vezette:
Salazar (amerikai)
ECUADOR:
Banguera – Paredes, Achilier (Guagua, 67.), Erazo, W. Ayovi – Noboa (Quinonez, 60.), Castillo (Saritama, 70.) – Valencia, Montero (De Jesús, 81.) – Benítez (Rojas, 60.), F. Caicedo (Bone, 35.). Szövetségi kapitány: Reinaldo Rueda
NÉMETORSZÁG: Adler – Höwedes, Mertesacker, Westermann, Jansen – L. Bender (Wolscheid, 91.), Neustädter (Reinartz, 66.) – Sam (Schürrle, 69.), Draxler (Hunt, 57.), Podolski (N. Müller, 89.) – M. Kruse (Aogo, 79.). Szövetségi kapitány: Joachim Löw
G: Valencia (44.), Ayovi (84.), ill. Podolski (1., 17.), L. Bender (4., 24.)

ÉRDEKESSÉGEK
• Podolski 2006-ban a két csapat vb-mérkőzésén (3–0) is bevette Ecuador kapuját.
• Podolski 109. alkalommal ölthette magára a német válogatott mezét, ezzel megelőzte Jürgen Klinsmannt (108), és már csak Lothar Matthäus (150), valamint Miroslav Klose (126) áll előtte az örökranglistán.
• Lars Bender először duplázott a német válogatottban, ami nem meglepő, mivel eddig csak egyszer, a Dánia elleni tavalyi Eb-mérkőzésen volt eredményes a nemzeti csapatban.
• A Nationalelf legutóbb az 1986-os, Málta elleni vb-selejtezőjén jutott el hamarabb négy gólig, amikor
18 percre volt ehhez szüksége, és 6–0 lett a vége.
• A németek ezelőtt legutóbb 2002-ben, az Ukrajna elleni vb-pótselejtezőn szereztek hamarabb három gólt egy mérkőzésen. Akkor már a 15. percben 3–0-ra vezettek, végül 4–1-re nyertek, és 5–2-es összesítéssel jutottak ki a Japán és Dél-Korea által megrendezett világbajnokságra, ahol ezüstérmesként zártak.
• A németek ezelőtt legutóbb 2000-ben, a Liechtenstein elleni felkészülési mérkőzésen találtak be az első percben. Akkor Oliver Bierhoff kezdte meg a gólgyártás, a vége 8–2 lett, nem áruljuk el, melyik fél javára.
• A német válogatott először szerzett két gólt a mérkőzés első négy percében.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik