Ghána vár az olasz-magyar győztesére

Vágólapra másolva!
2009.10.09. 18:33
Címkék
Ghána 3–2-re legyőzte Dél-Koreát az Egyiptomban zajló U20-as világbajnokságon, így elsőként biztosította helyét a torna legjobb négy együttese között. A „fekete csillagok” az elődöntőben az olasz–magyar párharc továbbjutójával mérkőznek meg.
Ghánai örömtánc: az afrikaiak ott van a négy között (fotó: Reuters)
Ghánai örömtánc: az afrikaiak ott van a négy között (fotó: Reuters)

Alapesetben nem valószínű, hogy a magyar futballszurkolókat különösebben lázba hozná egy Dél-Korea-Ghána találkozó, de ma mégis más volt a helyzet. A két válogatott ugyanis ezúttal az Egyiptomban zajló U20-as világbajnokság negyeddöntőjében találkozott egymással, és csatájuk győztese a négy között az olasz-magyar mérkőzés továbbjutójával meccsel majd a döntőbe jutásért.

A D-csoportot élen záró, és a nyolcaddöntőben Dél-Afrikát búcsúztató Ghána hamar, már a nyolcadik percben megszerezte a vezetést Dominic Adiyiah révén. A góllövőlistán öt találatával élen álló játékos egy jobb oldalról érkező beadást lőtt közelről a koreaiak kapujába.

A 28. percben már kétgólos volt az afrikaiak előnye, ugyanis Ransford Osei is betalált. A gól hasonlított az elsőhöz, igaz, ezúttal a bal oldalról jött a labda, a csatár pedig a rövid sarokba helyezett. Mivel addig is jobbára Ghána veszélyeztetett, azt lehetett hinni, hogy eldőlt a mérkőzés, de a dél-koreaiak hamar életjelet adtak magukról.

Három perccel a második ghánai gól után az afrikai kapus hibáját kihasználva Pak Hi Szeong szépített, így 2-1-vel ért véget az első félidő. A fordulás után az ázsiaiak rögtön kapufával jelezték, hogy nem adják fel a mérkőzést - de hiába játszottak mezőnyfölényben, gólt nem sikerült szerezniük.

A hajrához közeledve aztán egy eladott labda megbosszulta magát: Adiyiah szép szóló után megszerezte hatodik gólját is a tornán, és ekkor úgy tűnt, eldőlt a mérkőzés. Percekkel később azonban az ötösön teljesen üresen hagyott Kim Dong Szub szép gólt fejelt, nyílttá téve így az utolsó perceket.

A folytatásban azonban több gól már nem esett (bár helyzet volt bőven), így Ghána 3-2-es sikerével elsőként biztosította helyét a torna legjobb négy csapata között - a „fekete csillagok" az elődöntőben az olasz-magyar meccs győztesével találkoznak. Azt a mérkőzést október 13-án, fél ötkor rendezik Kairóban.

A 20 órakor kezdődő mérkőzést nyomon követheti a Nemzeti Sport élő, szöveges tudósításában!     

 U20-AS VILÁGBAJNOKSÁG, EGYIPTOM
NEGYEDDÖNTŐ
Dél-Korea–Ghána 2–3 (Pak Hi Szeong 31.,Kim Dong Szub 82., ill. Adiyiah 8., 78., Osei 28.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik