Ghána és Németország csoportelsőként zárt

Vágólapra másolva!
2009.10.02. 23:32
null
Uruguay és Ghána csatája döntetlent hozott (Fotó: Reuters)
Címkék
Az U20-as világbajnokság D csoportjának utolsó fordulójában hiába vezetett már 2–0-ra is Ghána, Uruguay jó hajrájának (és Rabiu kiállításának) köszönhetően egy pontot megmentett. A C-csoport a harmadik fordulójában Németország és Dél-Korea is 3–0-ra megnyerte saját mérkőzését, előbbi Kamerun, utóbbi az Egyesült Államok ellen diadalmaskodott, így mindketten továbbjutottak.

A C-csoport harmadik fordulójában az addig utolsó helyen szerénykedő Dél-Korea kezdte jobban az Egyesült Államok elleni mérkőzést, és bár Jun Szuk Jung lövését még hárítani tudta Brian Perk, ám egy szögletet követően Kim Jung Kvon a bal sarokba helyezett.

Még a félidő vége előtt növelte előnyét az ázsiai válogatott, Kim Bo Kjung lőtt bal lábbal a hosszú alsó sarokba.

Tizenhét perccel a játékidő vége előtt Ike Opara második sárga lapot érő szabálytalansága után büntetőhöz jutott Dél-Korea, Ku Ja Cseol okosan elküldte Perket a másik irányba, majd a kapuba lőtt.

A csoportelső Németország az első félidő hajrájában elintézte a mérkőzést, előbb Richard Sukuta-Pasu talált be Francois Beyokol kapujába egy szabadrúgást követően, majd az utolsó percben Patrick Ekeng begyűjtötte a második sárga lapját, így emberhátrányba került Kamerun.

A második félidő elején a németek két további gólt is szereztek, így már az sem veszélyeztette győzelmüket, hogy a második találatot elérő Semih Aydileket kiállította a japán játékvezető.

A D-csoport rangadóján az első félidő hajrájában Abel Hernández révén az uruguayiak találtak be először, ám a dolog szépséghibája, hogy Hernández a beadást követő csúsztatás után lesen helyezkedett.

A második játékrész kilencedik percében aztán megszerezte a vezetést Ghána: Mohammed Rabiu cselezgetett befelé, majd 16 méterről, bal lábbal a jobb alsó sarokba zúdított.

A 70. percben egy lesgólt követően szabályos találatot is szerzett az afrikai csapat, Abeiku Quansah jobb oldali beadását továbbított Ransford Osei egyből ballal a hosszú alsó sarokba - ez volt a támadó harmadik gólja a tornán.

Negyedórával a találkozó vége előtt előbb Nicolás Lodeiro révén szépített Uruguay, majd az első gólt szerző Rabiut állította ki a játékvezető.

A 91. percben Hernández egy gyönyörű összjátékot követően 10 méterről bal lábbal ezúttal már szabályos találatot szerzett, így megmentve egy pontot a dél-amerikaiaknak, azonban a csoportelsőség így is Ghánáé lett.

A torna 100. gólját Ivan Nagajev szerezte ezzel Üzbegisztán 1-0-ra vezetett Anglia ellen, ám Alex Tchuimeni-Nimely a 88. percben gondoskodott arról, hogy ne pont nélkül távozzanak a szigetországiak.

Érdekesség, hogy ezt megelőzően Anglia legutóbb 1997-ben, még Jamie Carragher révén szerzett gólt U20-as világbajnokságon, Malajziában, azt követően 859 percen keresztül gólképtelenek voltak.

 U20-AS VILÁGBAJNOKSÁG

C-CSOPORT, 3. FORDULÓ

Németország–Kamerun 3–0

Dél-Korea–Egyesült Államok 3–0

 

D-CSOPORT, 3. FORDULÓ

Ghána–Uruguay 2–2

Anglia–Üzbegisztán 1–1

A D-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE 
1. Ghána  3 2 1   8–3  7
2. Uruguay  3 2 1   6–2 7
3. Üzbegisztán  3   1 2 2–6 1
4. Anglia  3   1 2 1–6 1

 

A C-CSOPORT  VÉGEREDMÉNYE
1. Németország 3 2 1
7–1 7
2. Dél-Korea 3 1 1 1 4–3 4
3. Egyesült Államok 3 1
2 4–7 3
4. Kamerun 3 1
2 3–7 3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik