Galatasaray: Mancini közös megegyezéssel távozik

Vágólapra másolva!
2014.06.11. 12:52
null
Hamar véget ért az isztambuli kaland – Mancini egy szezon után távozik (Fotó: Action Images)
A török élvonalbeli labdarúgó-bajnokság második helyén végző Galatasaray hivatalos honlapján jelentette be, hogy közös megegyezéssel felbontja Roberto Mancini vezetőedző 2016-ig szóló szerződését. Az olasz szakembert a hírek szerint Mircea Lucescu váltja az isztambuli csapat kispadján.

 

A mögöttünk hagyott szezonban Török Kupát nyerő, Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőt játszó Galatasaray közleményéből kiderül, hogy az Internazionale és a Manchester City korábbi menedzsere nem kap végkielégítést, a felek békében elváltak egymástól.

A törökök a kommüniké végén megköszönik Mancini munkáját, és további sok sikert kívánnak pályafutásához.

A 49 esztendős szakember 2013 őszén vette át a Galatasaray irányítását, de nem váltotta meg a világot a csapattal, mondhatni, átlagos szezont futott. A török bajnokságban másodikként végzett az együttes, a BL-ben a legjobb 16 között a Chelsea búcsúztatta, de az Eskisehirspor legyőzésével elhódította a Török Kupát, amivel voltaképpen megmentette az idényét.

Az edzőként háromszoros olasz és egyszeres angol bajnok, honvággyal küszködő szakvezető következő csapata a Lazio lehet, amelyet játékosként négy szezonon át szolgált.

A Budapest Honvédban légióskodó Andrea Mancini édesapját valószínűleg Mircea Lucescu követi a Galata kispadján – a román tréner 2004 óta a Sahtar Donyecket irányítja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik