Futsal-vb: az oroszok hat gólig jutottak a spanyolok ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.09.25. 07:57
A Kolumbiában zajló futsal-vb negyeddöntőjének második meccsén az orosz válogatott 6–2-re győzött a kétszeres világbajnok, a legutóbbi két tornán ezüstérmes és nem mellékesen aktuális Európa-bajnok Spanyolország ellen. Az oroszok így visszavágtak a februári, belgrádi Eb-döntőben elszenvedett 7–3-as vereségért. 

Az Eb-n ezüstérmes oroszok ugyan már a 3. percben megszerezték a vezetést Spanyolország ellen, de még ugyanebben a percben egyenlített az idei, belgrádi Európa-bajnokság győztese, majd nem sokkal később fordított is. Így jó tíz perc elteltével nyoma sem volt annak, hogy fölényes orosz győzelemmel zárul majd a két csapat világbajnoki negyeddöntője.

A 15. perchez érve aztán Ivan Csishkala megszerezte a második gólját, majd a szintén két gólig jutó Eder Lima is megkezdte a gólgyártást. Az oroszok fokozatosan felőrölték a második félidőre széteső, öngólt is vétő spanyol csapatot, még a kapusuk is gólt lőtt üres kapura. Végül 6–2-re győztek és készülhetnek a vb-meglepetéscsapata, a korábbi negyeddöntős meccsen Paraguayt búcsúztató Irán elleni eldöntőre, melyet Medellínben rendeznek szeptember 27-én.

Ezzel az is eldőlt, hogy új világbajnokot avatnak, hiszen az ötszörös vb-győztes, de ezúttal a legjobb 16 között Iránnal szemben búcsúzó Brazília mellett csak a spanyolok tudtak eddig vb-t nyerni (kétszer is).

FUTSAL-VILÁGBAJNOKSÁG
NEGYEDDÖNTŐ
Oroszország–Spanyolország 6–2
KORÁBBAN
Paraguay–Irán 3–4 – hosszabbítás után
VASÁRNAP RENDEZIK
Argentína–Egyiptom
Azerbajdzsán–Portugália

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik