Futsal Eb: négy köténygól és szerb siker a nyitó meccsen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.02.02. 20:15
A házigazda szerbek 5–1-re legyőzték a szlovénokat a belgrádi futsal Európa-bajnokság A-csoportjának első fordulójában, a torna nyitó meccsén.

A házigazda Szerbia és az ötödik Eb-jén részt vevő Szlovénia összecsapásával kezdődött a 2016-os futsal Európa-bajnokság, melynek minden mérkőzését a belgrádi Kombank Arénában rendezik. Abban a létesítményben, ahol másfél héttel ezelőtt a női vízilabda-válogatott arany-, míg a férfi bronzérmet nyert az idei Eb-n.Szerbia és az ötödik Eb-jén részt vevő Szlovénia összecsapásával kezdődött a 2016-os futsal Európa-bajnokság, melynek minden mérkőzését a belgrádi Kombank Arénában rendezik. Abban a létesítményben, ahol másfél héttel ezelőtt a női vízilabda-válogatott arany-, míg a férfi bronzérmet nyert az idei Eb-n.

A szlovénok kezdték jobban a meccset, egy begyakorolt szabadrúgás-variáció után Igor Osredkar köszönt be közelről. A szerbek még az első félidőben egyenlítettek Szlobodan Janjics révén, aki kisbüntetőből a kapus lábai között bombázott a kapuba.

A szünet után már végig a házigazdák akarata érvényesült, akik a második játékrész első felében Mladen Kocics két és Szlobodan Rajcsevics egy góljával eldöntötték a meccset. Ebből a három találatból kettő született úgy, hogy a labda Alen Mordej „alatt” talált utat a kapuba.

A végeredményt Marko Prsics állította be, miután a szlovénok lehozták a kapusukat, és öt mezőnyjátékossal támadtak. A szerb játékos Mordej helyett a vészkapusnak adott „bőrt” a lövés közben. Négy köténygól esett tehát a meccsen.

A szerbek és a szlovénok mellett még a portugálok szerepelnek az A-csoportban.

FUTSAL EURÓPA-BAJNOKSÁG, BELGRÁD
1. FORDULÓ, A-CSOPORT
Szerbia–Szlovénia 5–1
(1–1)
G: Janjics (14. – büntetőből), Kocics (21., 30.), Rajcsevics (27.), Prsics (34.), ill. Osredkar (3.)

B-CSOPORT
Spanyolország–Magyarország 5–2(3–0)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik