Futsal: az UEFA növeli az Eb létszámát, változik a BL is

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.04. 12:47
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) tájékoztatása szerint 2022-től 16 csapat vesz részt a futsal Európa-bajnokságon.

Az UEFA közleményében több a futsalt érintő változásról számolt be.közleményében több a futsalt érintő változásról számolt be.

Az Európa-bajnokság kapcsán kiderült, a szövetség 12 csapatról 16-ra növeli a létszámot, s 2018-tól négyévente rendezik meg a kontinensviadalt. A jövő évi, szlovéniai Eb-n még tizenkét nemzet vesz részt. A magyar válogatott – amely története során három Eb-re kvalifikálta magát, s legutóbb 2016-ban szerepelt Eb-n – április 8. és 11. között Bakiban Azerbajdzsánnal, Albániával és Bosznia-Hercegovinával játszik a 2-es számú selejtezőcsoportban.

Az első 16 csapatos Eb 2022-ben lesz.

Az eddig UEFA Futsal Cup nevet viselő legrangosabb európai kupasorozat a 2018–2019-es évadtól – a labdarúgáshoz hasonlóan – Bajnokok Ligája néven fut majd. A következő szezontól a rangsor első három helyén álló nemzet (Oroszország, Spanyolország, Portugália) egy második indulási jogot kap, illetve a negyedik Olaszország is, ha címvédő az első három nemzet valamelyikének tagjaként biztosítja helyét. Emellett a lebonyolítás is változik, lesz selejtező, csoportkör, elitkör és négyes döntő.

Továbbá 2019-től kétévente női és férfi U19-es Eb-t rendeznek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik