MTI 2020.05.24 22:38 Frissítve: 2020.05.24 22:43

Futball: Decemberig kellene tartania az idénynek – Queiroz

Carlos Queiroz, a kolumbiai labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint a koronavírus-járvány miatt decemberig kellene tartania a mostani idénynek.

Carlos Queiroz, szerint a koronavírus-járvány miatt decemberig kellene tartania a mostani idénynek (Fotó: AFP)

 

A 67 éves edző a kolumbiai szövetség honlapján megjelent interjúban úgy fogalmazott: a világ legjelentősebb bajnokságainak át kellene állnia a februári kezdésre és a decemberi befejezésre, hogy igazodjanak a következő világbajnoksághoz, amelyet 2022 novemberében és decemberében rendeznek Katarban.

„Olyan receptre van szükségünk a futball világában, amely rövid távon lehetővé teszi, hogy a lehetetlen lehetségessé váljon” – tette hozzá Queiroz.

A közelmúltban a nemzetközi szövetség (FIFA) alelnöke, Victor Montagliani kijelentette: a futballidénynek a naptári esztendőhöz igazítása megoldást jelenthetne a koronavírus-járvány okozta válságot követően. Az angol válogatott gólrekordere, Wayne Rooney pedig úgy vélekedett, az idei kényszerhelyzetet ki lehetne használni, ha a mostani szezon a megszokottnál jóval később fejeződne be, a következő kettő pedig télen kezdődne.

Carlos Queiroz felszólította a FIFA-t és a regionális szövetségeket, hogy a sportág összes szintjét – beleértve a női, az ifjúsági és az amatőr labdarúgást is -– vonják be az újraindítás globális tervébe. 

„Az egység és az összhang a valódi kihívás. Meg kellene kérdőjeleznünk a labdarúgásban megszokott gondolkodási és cselekvési módszereket anélkül, hogy radikálisan csorbítanánk a sportág dicsőséges múltját” – nyilatkozta a portugál tréner.

A világ szinte összes futball-sorozatát felfüggesztették márciusban a járvány miatt, és bár májusban és júniusban számos országban folytatódik, vagy már folytatódott is a szezon, a francia, a belga, a holland és a walesi bajnokságot például befejezettnek nyilvánították.

Carlos Queiroz korábban Portugália, az Arab Emírségek, Dél-Afrika és Irán válogatottját is irányította, illetve a Sporting CP és a Real Madrid vezetőedzője, valamint a Manchester United másodedzője volt.

2020.10.26 12:16:23

Minden más foci TŐKE JÁNOS

Nem született gól Zentán, Szabó Zoltán együttese ikszelt a Csukaricskivel.

2020.10.24 20:00:22

Minden más foci B. O. M., T. D.

Achachbar nagy gólt rúgott, Fülöp I. a másodikban szép löbböléssel tette fel az i-re a pontot.

2020.10.22 09:19:01

Minden más foci L. PAP ISTVÁN

Jézus, a Coca-Cola és ő – szerinte ezt a hármat a világon mindenki ismeri…

2020.10.20 23:30:51

Minden más foci MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Legalább ilyenkor nincs igaza egy fiatal német játékvezetőnek, Simon Henningernek, aki szerint a futball legnagyobb baja, hogy a szekerét a játékosok, az edzők és a bírók nem ugyanabba az irányba tolják.