Freestyle foci: Szász Kitti megvédte világbajnoki címét!

Vágólapra másolva!
2012.09.23. 00:42
Címkék
Magyar siker is jutott a Red Bull Street Style 2012-es Leccében rendezett világdöntőjének záró napjára. A lányok versenyében ugyanis Szász Kitti nem talált legyőzőre, így a tavalyi győzelme után megvédte címét a freestyle foci vb-n.

Szombat estére teljesen megtelt a leccei amfiteátrum, ahol a világ legjobb freestyle focistái küzdöttek meg a világbajnoki címért. Elsőként a lányokat szólították a küzdőtérre, itt az elődöntőkkel folytatódott a verseny. Szász Kittinek nem okozott gondot a hazai közönség támogatását élvező Laura Biondo legyőzése, egyedül az utolsó napra a zsűriben helyet kapó Filippo Inzaghi nem rá szavazott, de tulajdonképpen ez is papírformának mondható.

A döntőben a várakozásoknak megfelelően következett az újabb párbaj a francia Melody Donchet ellen. Ez már sokkal szorosabb volt, de ahogy a csoportkörben, úgy ezúttal is Kitti bizonyult jobbnak. Bár az eredmény kihirdetése előtt még kicsit húzták az időt, Inzaghi a zsűriasztaltól komótosan lement a lányokhoz, de végül a bokszmeccsekhez hasonló koreográfia szerint Kitti kezét emelte a magasba.

A fiúknál új győztest avattak, a három nap alatt a nézők egyik kedvencévé vált japán Tokuda Kotaro személyében.

Vasárnap délelőtt hosszabb beszámolót is olvashatnak az NSO-n a döntőkről!

A DÖNTŐ (SZÁSZ KITTI INGBEN, 1:20-tól)
2. NAP, ELŐDÖNTŐ: SZÁSZ KITTI–LAURA BIONDO
A NŐK 1. VERSENYNAPJÁNAK ÖSSZEFOGLALÓJA
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik