Franciaország: Nem öltem meg senkit - Samir Nasri

Vágólapra másolva!
2013.08.13. 12:31
A tavalyi Európa-bajnokságon sportszerűtlenül viselkedő Samir Nasri több mint egy év után újból bekerült a francia labdarúgó-válogatott keretébe. Az alkalmat kihasználva nyilvánosan bocsánatot kért ballépéséért.

„Tartom magam ahhoz, amit korábban elmondtam az ügyről, és ismét bocsánatot kérek. Nem viselkedtem profihoz méltón a tavalyi Európa-bajnokságon, nem úgy kezeltem a helyzetet, ahogyan kellett volna – utalt Nasri a francia újságírók fejéhez vágott korábbi durva sértéseire. – Feltett szándékom, hogy ilyesmit többet nem követek el. Mostantól azonban a jelenre és a jövőre összpontosítok. Senkit sem öltem meg. Kétezer-tízben azért durvább dolgok voltak.”

Nasri elmondta még, hogy a futballisták nem mindig érzik a válogatott meghívóval járó lehetőség különlegességét, amikor azonban egy évig nem jön a meghívó, az ember elbizonytalanodik, és hajlamos önmarcangolásba fogni.

„Amikor hárman vagytok a klubod edzésén, mert mindenki mást meghívtak a válogatottjához, az azért kemény. Amúgy az elmúlt évben megnéztem a válogatott minden meccsét, még ha majdnem beleszakadt is a szívem” – tette hozzá a Manchester City labdarúgója.

„Bármit követett is el, mindenkinek joga van hibázni – véleményezte a helyzetet Didier Deschamps szövetségi kapitány. – Vannak haragtartó emberek, mások kevésbé azok. Én nem szeretem a radikális megoldásokat, és már csak azért is akarok adni neki még egy esélyt, mert a kétezertízes világbajnokságon azért az övénél tényleg komolyabb kihágások történtek (a francia válogatottnál). A képességei nagyon is hasznosíthatók a csapatban, Samir szinte minden támadóposzton bevethető.”

Szerdán a francia válogatott Belgium ellen játszik felkészülési mérkőzést idegenben. Friss hír a „kékekkel” kapcsolatban, hogy október 11-re lekötöttek egy újabb felkészülési meccset – az Ausztrália elleni csata helyszíne egy később kijelölendő vidéki francia város lesz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik