Franciaország: „Két évig nem beszéltünk” – korábbi csapattársa kiakadt Zidane-ra

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2020.04.11. 20:38
null
Willy Sagnol és Zinédine Zidane a 2006-os világbajnoki döntőben (Fotó: AFP)
Bizonyára önök is éreztek már úgy, hogy valakire annyira haragudtak, hogy látni sem bírták. Pontosan ez az állapot uralkodott el a 2006-os világbajnoki döntő után Willy Sagnolon, aki olyan szinten „berágott” a hosszabbításban kiállított csapattársára, a profi pályafutása utolsó mérkőzését játszó Zinédine Zidane-ra, hogy állítása szerint két évig szóba sem állt vele.

 

Ki ne emlékezne a 2006-os futball-világbajnokság berlini döntőjében történtekre!? Az olasz és a francia válogatott a 110. percben 1–1-es döntetlenre állt egymással, amikor a Les Bleus csapatkapitánya, Zinédine Zidane mellbe fejelte az őt provokáló Marco Materazzit, ezért Horacio Elizondo játékvezető azonnali piros lappal kiállította. Ha a franciák később megnyerték volna a tizenegyespárbajt, valószínűleg Willy Sagnol is könnyen megbocsátott volna a Real Madrid legendájának, az olaszok sikerével végződő finálé után azonban egész más helyzet állt elő.

„Bementél az öltözőbe, vesztettél, és volt egy srác, aki elkezdett beszélni és bocsánatot kérni, de te olyan csalódott voltál, hogy meg sem hallottad őt – mesélt akkori lelkiállapotáról a mérkőzést végigjátszó Sagnol az AS-nek. – Nem akartam elfogadni a bocsánatkérését vagy beszélni vele. Ez nem az a pillanat volt. Kimentem a zuhanyzóba, és tíz perc alatt elszívtam kétszázötven cigarettát. Én így menekültem el a helyzettől.”

„Aztán majdnem két évig nem is beszéltünk egymással – folytatta a Bayern München korábbi nagyszerű jobbhátvédje. – A 2008-as Európa-bajnokság után megnősültem, és a feleségem mondta, hogy hívjuk meg az esküvőre. Felhívtam őt, este nem tudott eljönni a lagziba, de nagyon megörültem neki, amikor hajnalban megjelent. Ittunk egy aperitifet.”

Sagnol – aki a Bayern München játékosaként Bajnokok Ligáját és öt német bajnoki címet nyert – két és fél évvel Zidane után, 2009 februárjában fejezte be a pályafutását. A most 43 éves labdarúgó a francia válogatottban 2000 és 2008 között összesen 58 alkalommal szerepelt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik