Franciaország: Ibráék nyerték az idény első trófeáját

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.03. 23:03
A bajnok Paris Saint-Germain a 95. percben szerzett góllal 2–1-re legyőzte a kupagyőztes Girondins Bordeaux-t szombat este a Gabon fővárosában, Libreville-ben megrendezett Francia Szuperkupa-mérkőzésen.

Az első helyzetet Ezequiel Lavezzi, a PSG argentin támadója hagyta ki, ám hiába birtokolta többet a labdát a párizsi csapat, Henri Saivet fejesével a Bordeaux szerzett vezetést a szünet előtt.Henri Saivet fejesével a Bordeaux szerzett vezetést a szünet előtt.

Mivel a második félidőben sokáig nem változott a helyzet, a párizsi hadvezér, Laurent Blanc – aki annak idején bajnoki címre vezette a Bordeaux-t – hármat is cserélt, és az egyik új ember, a 18 éves Hervin Ongenda a 81. percben kiegyenlített Zlatan Ibrahimovic nagyszerű előkészítéséből. Két perccel korábban Ibrának is volt egy szabályosnak tűnő fejes gólja, ám az asszisztens lest intett.

A sérülések miatti hosszabbításban aztán a PSG megszerezte a győztes gólt: Lucas szabadrúgásából honfitársa, a szintén brazil Alex Costa fejelt akrobatikus mozdulattal a Bordeaux kapujába.

A párizsiak harmadszor hódították el a serleget, ezzel immár egyedül foglalják el az örökranglista második helyét a trófeát hétszer megnyerő Lyon mögött.

A PSG nem nevezte a mérkőzésre a nemrégiben igazolt Edinson Cavanit, a méregdrága uruguayi támadó egyelőre ismerkedik a számára új légkörrel.

A Francia Szuperkupa-mérkőzést sorozatban ötödször rendezték meg Franciaországon kívül, a megelőző négy kiírásban Montreal, Tunisz, Tanger és New York volt a házigazda.

TROPHÉE DES CHAMPIONS, LIBREVILLE
Paris Saint-Germain–Girondins Bordeaux 2–1 (0–1)
G:
Ongenda (81.), Alex (95.), ill. Saivet (38.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik