Francia Ligakupa: hiába a Nice-fölény, a Monaco jutott tovább

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.01.09. 22:51
null
Lemar és Diakhaby góljaival jutott tovább a Monaco (Fotó: AFP)
Nem tudott élni a hazai pálya előnyével a Nice labdarúgócsapata, amely a sérült Mario Balotelli nélkül felállva 2–1-es vereséget szenvedett a Monacótól a Ligakupa negyeddöntőjében.

A nizzai szurkolók abszolút optimisták lehettek, hiszen a kedvencek a legutóbbi két hazai mérkőzésen (mindkétszer a bajnokságban) egyaránt 4–0-ra verték meg a Monacót, azonban a 2016 szeptemberében és egy évvel később egyaránt két gólt szerző Mario Balotelli ezúttal nem léphetett pályára.

Az izomsérüléssel bajlódó olasz csatárt nélkülöző hazaiak nagyon rosszul kezdtek: a 3. percben Keita Baldé Diao beadása teljesen üresen találta Thomas Lemart, aki közelről a jobb sarokba fejelte a labdát (0–1).


A Nice óriási mezőnyfölényben játszott, és ez 18. percben góllá érett: Alassane Pléa kapott labdát lesgyanús helyzetben, és ugyan egy védő utolérte, nem hibázott (1–1).


A gól azonban nem lendítette át a holtponton a Nice csapatát, a 37. percben ismét Keita Baldé Diao adott jó labdát középre, s az érkező Adama Diakhabya tizenegyespontról, megelőzve védőjét, Patrick Burnert, a kapu bal oldalába bombázott (1–2).


A második félidőben ha lehet, még inkább növelte a tempót és a nyomást a Nice, de a 70 százalékos labdabirtoklás ellenére képtelen volt egyenlíteni. Győzelmével a Monaco jutott be a legjobb négy közé, a negyeddöntő másik három mérkőzését szerdán rendezik.

FRANCIA LIGAKUPA
Negyeddöntő
Nice–Monaco 1–2
(Pléa 18., ill. Lemar 3., Diakhaby 37.)

A SZERDAI PROGRAM
18.45:
Rennes–Toulouse (Tv: Digi Sport3)
21.05: Amiens SC–Paris Saint-Germain (Tv: Digi Sport3)
21.05: Angers SCO–Montpellier

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik