Francia Ligakupa: a PSG kiütötte a Monacót a döntőben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.01. 23:00
null
Edinson Cavani két remek góllal járult hozzá a párizsi diadalhoz (Fotó: AFP)
A Paris Saint-Germain 4–1-re győzött a bajnoki tabellát vezető Monaco ellen a labdarúgó francia Ligakupa szombat késő esti döntőjében.

 

A párizsiak hetedszer, sorozatban pedig negyedszer hódították el a serleget – ilyen hosszú sikerszériát még egyetlen klub sem épített a francia Ligakupában.

Julian Draxler – lesgyanús helyzetből – korán megszerezte a vezetést a párizsiaknak, majd Thomas Lemar egyenlítése után megint csak a német játékos volt az egyik főszereplő: remek ütemű átadását Ángel di María váltotta gólra közelről.

A szünet után a Monacónak adódott lehetősége az egyenlítésre, helyzeteit azonban elpuskázta – nem úgy Edinson Cavani, aki két remek gólt is lőtt, eldöntve ezzel a meccset.

Az uruguayi már 40 gólnál tart ebben a szezonban, éppen annyinál, ahány tétmérkőzésen pályára lépett a párizsiak soraiban.

FRANCIA LIGAKUPA, DÖNTŐ
PARIS SAINT-GERMAIN–MONACO 4–1 (2–1)
Lyon,
Parc Olympique Lyonnais
PSG: Trapp – Aurier, Thiago Silva, Kimpembe, Kurzawa – Verratti (Matuidi, 81.), T. Motta (Lucas Moura, 87.), Rabiot – Di María, Cavani, Draxler (Pastore, 55.). Vezetőedző: Unai Emery
MONACO: Subasic – D. Sidibé (A. Touré, 93.), Glik, Jemerson, B. Mendy – Bernardo Silva, T. Bakayoko, Joao Moutinho, Lemar (Cardona, 77.) – Germain (Dirar, 62.), Mbappé. Vezetőedző: Leonardo Jardim
Gólszerző: Draxler (4.), Di María (44.), Cavani (54., 90.), ill. Lemar (27.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik