B. Á. 2020.01.29 21:34 Frissítve: 2020.01.29 23:17

Francia Kupa: negyedosztályú csapat búcsúztatta a Lille-t

A PSG ugyan könnyedén nyert, ám akadt meglepetés is a labdarúgó Francia kupa nyolcaddöntőjének szerdai játéknapján, ugyanis a Lille 2–1-re kikapott a negyedosztályú Epinaltól, így búcsúzott a sorozattól.

Talán a Lille játékosai sem hiszik el, hogy az Epinal ment tovább (Fotó: AFP)

 

Kedden a Montpellier vérzett el a negyedosztályú Belfort ellen, a Lille előtt így adva volt az intő jel. Christophe Galtier együttese komolyan vette a negyedik liga egyik csoportjában hetedik helyen álló Épinal elleni meccset, és már a nyolcadik percben előnybe került Loic Rémy révén.

Az élvonalbeli gárda ezután nem erőltette meg magát, és ez lett a veszte: az Épinal a második félidő elején hat perc leforgása alatt fordított, ezután már hiába játszott óriási mezőnyfölényben a Lille, nem tudott betalálni.

A PSG tartalékosan lépett pályára a harmadosztályú Pau ellen, de így is ott volt a kezdőcsapatban például Mauro Icardi vagy Julian Draxler. A párizsiak az első félidő felét nem sokkal elhagyva kerültek előnybe, majd Pablo Sarabia közeli góljával le is zárták a meccset.

FRANCIA KUPA
NYOLCADDÖNTŐ
Épinal (IV.)
–Lille 2–1
Pau (III.)–PSG 0–2
Olympique Marseille–Strasbourg 3–1

Kedden játszották
Angers–Rennes 4–5 – h. u.
ASM Belfort (IV.)–Montpellier 0–0 – tizenegyesekkel 5–4
Limonest (V.)–Dijon 1–2 – h. u.
Monaco–Saint-Étienne 0–1

Csütörtök
20.55:
Nice–Lyon

2020.02.23 23:32:07

Minden más foci MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. „Ahhoz, hogy valaki jó zsoké legyen, nem kell előtte lónak lennie.” „A fogorvosom a legjobb a szakmában, pedig sosem volt erősebb fogfájása.” „Nincs jó edző meg rossz edző, csak szerencsés meg szerencsétlen.”

2020.02.21 00:13:31

Minden más foci CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Lassan eljutunk oda, hogy visszasírjuk a technológia­mentes játékvezetés korát. Azt, amikor egy bíró nem a tévedhetetlensége révén szerzett tekintélyt a futballisták körében, hanem az igazságosságra való törekvéssel, a csibészséggel.