Francia Kupa: Inter-imádó nevenincs klub óriási sikere

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.01.02. 21:05
null
A Chambly büszke szurkolói (Fotó: Twitter)
A harmadik ligás Chambly szolgáltatta a labdarúgó Francia Kupa szombati játéknapjának meglepetését: a Párizs közeli kisváros csapata 4–1-re legyőzte az élvonalbeli Reimst, és bejutott a legjobb 32 közé.

 

Wilfried Louisy Daniel első félidőbeli mesterhármassal alapozta meg a „nevenincs” kiscsapat sikerét, a fordulás után Youcef Touati gyorsan szállította a negyedik gólt is – a szebb napokat látott, a hőskorban két BEK-döntőt játszó Reims erejéből csak egy tizenegyesgólra futotta nem sokkal a lefújás előtt.

Az FC Chambly Thelle fiatal klub: egy olasz származású testvérpár tagjai, Fulvio és Bruno Luzi alapították 1989-ben. Fulvio lett az edző, Bruno játékosként erősítette a csapatot, édesapjuk, Walter pedig beült az elnöki székbe.

Az öreg 2001-ben visszavonult, Fulvio lett az elnök, Bruno az edző – és az utóbbi években látványosan megnőtt az étvágyuk: 2010-ben még a hatodosztályban szerepelt a csapatuk, azóta hármat lépett előre, és jelenleg a harmadik vonal (National) középmezőnyében állomásozik.

Az sem véletlen, hogy a klub címerében felfedezhetők az olasz Internazionale jelvényének színei és motívumai. A Luzi família tagjai ugyanis megszállott Inter-drukkerek...

„Tavaly, amikor feljutottunk a harmadosztályba, felkerültünk a francia futball térképére, de az országos ismertséghez kupabravúr kell. Érzem, ha ezt az akadályt vesszük, nagy menetelésben lesz részünk!” – mondta Bruno Luzi még a szombati meccs előtt.

Nyertek – jöhet a folytatás!

FRANCIA KUPA
A LEGJOBB 32 KÖZÉ JUTÁSÉRT, az élvonalbeli csapatok mérkőzései

Chambly (III. osztály)–Reims 4–1
Gazélec Ajaccio–Sainte-Marienne (VI.) 2–0
Blanc Mesnil (VI.)–Nantes 0–2
Racing Besancon (V.)–Angers 1–3
Sannois Saint-Gratien (IV.)–Toulouse 0–5
Dunkerque (III.)–Troyes 3–4 – hosszabbítás után
Sedan (III.)–Bastia 0–2

A vastag betűvel írt csapatok továbbjutottak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik