Francia Kupa: főszerepben a kétszeres magyar gólkirály

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.01.04. 16:53
null
Ludovic Giuly (elöl) nagyon megünnepelte a gólját (Fotó: mdafoot.fr)
A korábbi kétszeres magyar gólkirály, Adamo Coulibaly gólja is kellett ahhoz, hogy a második ligás Lens szombaton 3–1-re legyőzze a negyedosztályú Avranches legénységét, és bejusson a labdarúgó Francia Kupa legjobb 32 csapata közé.

 

COULIBALY A MAGYAR SIKEREIT IS EMLEGETTE

„Tudtuk, hogy nehéz lesz, de elvégeztük a munkát – értékelte a szombati találkozót Adamo Coulibaly. – Kissé idegessé tett bennünket a vezető góljuk, utána viszont összekaptuk magunkat, az utolsó tíz percben ez gólokban is megmutatkozott, szerintem a végeredmény híven tükrözi a pályán történteket. A kaland folytatódik, jönnek az egyre erősebb ellenfelek, várjuk az erőpróbákat!”

Coulibalyt megkérdezték arról is, mennyire szereti a kupaküzdelmeket, mennyire dobja fel az ott elért siker.

„Párizsban annak idején nyertem két helyi kupát, majd Magyarországon hármat is! Ezek a diadalok mindig határtalan örömmel töltöttek el, minden ilyen trófea felbecsülhetetlen értékű egy futballista számára” – mondta Coulibaly, aki 2009 és 2013 között erősítette a DVSC-Tevát, amelyből 2012-ben és 2013-ban is az NB I gólkirálya lett, a Magyar Kupát pedig 2010-ben, 2012-ben és 2013-ban hódította el a debreceniekkel.

Vincent Créhin második félidő elején lőtt góljával az Avranches sokáig vezetett, az élvonalba igyekvő Lens az utolsó tíz percben fordította meg az eredményt. A Debrecenből nyáron Franciaországba igazolt Adamo Coulibaly egy szöglet után egyenlített a 81. percben, majd hozzájárult a második vendéggólhoz is – Démé N'Diaye az általa továbbcsúsztatott labdát küldte a hálóba.

Angliához hasonlóan Franciaországban is hagyományosan január első hétvégéjén rendezik meg azt a kupafordulót, amelyikben az élvonal csapatai bekapcsolódnak a küzdelmekbe. A Lorient nem kis meglepetésre máris búcsúzott: a legyőzője a negyedik ligás Yzeure volt. Az esti záró csata maratoni tizenegyespárbajában elvérzett még egy élvonalbeli csapat, a Valenciennes – legyőzője a szintén első osztályú Rennes volt.

A nap Időrendben első meglepetését a Chasselay szállította: a korábbi BL-győztes Ludovic Giuly negyedik ligás csapata tizenegyesekkel kiejtette a két osztállyal feljebb vitézkedő Istres-t. A Chasselay éppen a Barcelonával 2006-ban BL-t nyerő Giuly révén szerezte meg a vezetést a második félidőben, és bár Giuly második gólját lesállás miatt nem adták meg, az előny meg hamarosan elillant, a hazai csapat 11-esekkel végül kiharcolta a továbbjutást.

A 17-szeres francia válogatott, profiként a Lyon, a Monaco, a Barcelona, a Roma, a PSG és a Lorient sorait erősítő Giuly a 38. életévében jár, és a nyáron igazolt levezetni első klubjába, a francia negyedik ligás Chasselaybe, amelynek aprócska stadionját időközben róla nevezték el – és természetesen ő a csapatkapitány is.

A legfájdalmasabb vereséget az Aubagne szenvedte el: az ötödik ligás csapat háromszor vezetett a másodosztályú Dijon ellen, tizenegyesekkel mégis kiesett. Ousseynou Cissé a 92. percben, a hosszabbításban Florin Bérenguer a 121. percben egyenlített a dijoniak részéről...

FRANCIA KUPA
A LEGJOBB 32 KÖZÉ JUTÁSÉRT
Szombat

US Avranches MSM (IV. osztály)–Lens (II.) 1–3
SAS Épinal (IV.)–Niort (II.) 1–4
Pontarlier (V.)–Caen (II.) 1–3
Monts d'Or Azergues Chasselay (IV.)–FC Istres (II.) 1–1, 11-esekkel 3–2
FC Chambly-Thelle (IV.)–SCO Angers (II.) 1–1, 11-esekkel 5–6
La Roche VF (V.)–CA Bastia (II.) 0–3, hosszabbítás után
FC Aubagne (V.)–FCO Dijon (II.) 3–3, tizenegyesekkel 4–5
Renaissance Sportive Magny (VI.)–AS Moulins (IV.) 1–6
AS Yzeure (IV.)–Lorient 1–0
US Boulogne (III.)–AS Beauvais (IV.) 3–1
Les Herbiers VF (IV.)–Stade Plabennec (IV.) 0–1
AS Poissy (V.)–US Concarneau (IV.) 0–1
SO Romorantin (IV.)–Toulouse 1–2
FC Bressuire (VI.)–Sochaux 0–3
Rennes–Valenciennes 1–1, 11-esekkel 8–7
Jura Sud Football (IV.)–US Créteil (II.) elmaradt
Vasárnap
Olympique Marcq-en-Barœul (IX.)–Auxerre (II.) 12.00
Saint-Amand-les-Eaux (VI.)–Iris Club Croix (V.) 14.00
AS Marseille La Cayolle (VIII.)–FB Île-Rousse (V.) 14.00
FC Bourg-Péronnas (III.)–Guingamp 14.00
AC Amiens (IV.)–Lille 14.15
SC Bastia–Évian 14.15
Nantes–Nice 14.15
FC La Suze (VI.)–Lyon 14.15
US Raon (IV.)–Girondins Bordeaux 14.15
AF Rodez (IV.)–Montpellier 14.15
FC Quimperlé (VIII.)–AC Ajaccio 14.30
Cannes (IV.)–Saint-Etienne 17.00 (szombatról elhalasztva)
Vannes (III.)–Monaco 17.00
FC Sète (V.)–USJA Carquefou (III.) 18.00
Olympique Marseille–Stade Reims 20.45

A szintén vasárnapra kiírt Brest (II.)–Paris Saint-Germain mérkőzést a rossz időjárás miatt elhalasztják.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik