Francia Kupa: bejutott a döntőbe a harmadosztályú Les Herbiers

Vágólapra másolva!
2018.04.17. 22:53
Már a nyolcaddöntővel is története legjobb szereplését érte el az 1919-ben alapított Les Herbiers labdarúgócsapata, amely nem állt le, és végül úgy jutott el a Francia Kupa fináléjáig, hogy nem kellett élvonalbeli ellenféllel megmérkőznie. A keddi elődöntőben a szintén harmadosztályú Chambly ellen győzött 2–0-ra.

Az 1919-ben alapított Vendée Les Herbiers Football messze a mostani szezonban teljesített eddig a legjobban, hiszen korábban a Francia Kupában csak a legjobb 32 közé sikerült bekerülnie: 1999–2000-ben a Rennes, tavaly a Guingamp búcsúztatta.

Az FC Chambly jóval rövidebb múltra tekinthet vissza, mindössze 1989-ben alapították, de a csapat a 13. osztályból 2014-re (szinte évente feljebb lépve) a harmadosztályba verekedte fel magát. Jelenleg National 1 alsóházában található és a 15., kieső helyen szerénykedik. Tavaly már megmutatta mire képes, akkor a nyolcaddöntőbe jutásért csak hosszabbításban kapott ki 5–4-re a Monacótól.

A két csapat a 2017–18-as szezonban úgy jutott el a legjobb négyig, hogy csupán egy élvonalbeli riválist kellett búcsúztatniuk. A Les Herbies az első négy mérkőzésén alacsonyabb osztályú ellenfelekkel csapott össze, az ötödosztályú Balmát 3–0-ra, a negyedosztályú Romorantint 2–1-re, a szintén ötödosztályú Angouléme csapatát hosszabbítás után, míg a Saint-Lo Manche-t rendes játékidőben verte 2–1-re. Majd jött két második ligás ellenfél, az Auxerre (3–0) és a nyolc között a Lens (0–0, tizenegyesekkel 4–2).

A Chambly a Virois (1–0), a Haguenau (3–1), az Avallon (2–0), a Chateauroux (1–1, tizenegyesekkel 4–3) és a Granville (1–0) kiverésével jutott el a negyeddöntőig, ahol az első osztályban szereplő Strasbourgot győzte le 1–0-ra.

A két csapat a bajnokságban már letudta az egymás elleni meccseket: augusztus 11-én a Les Herbies 2–0-ra, január 12-én a Chambly győzött 3–1-re vendégként.

Ezúttal a pályaválasztó járt jobban, a 28. percben ugyanis a Les Herbies szerzett vezetést. A kameruni Rodrigue Bongongui iramodott meg a jobb oldalon, középre adott labdájára Florian David vágott ki nagy sprintet és az ötösre bevetődve nem hibázott. (1-0)


A győzelmet a 80. percben Ambroise Gboho biztosította be, aki egy tökéletes kiugratás után biztosan lőtte a labdát a kapu bal oldalába. (2–0)

A sikerrel a Les Herbiers fennállása legnagyobb sikerét elérve már finalista, és várhatja, hogy a PSG vagy a Caen lesz az ellenfél a május 8-i döntőben.

FRANCIA KUPA
ELŐDÖNTŐ
Les Herbiers (III.)–Chambly (III.) 2-0
( David 28., Gboho 80.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik