Francia Kupa: 16 évesen két gól, két gólpassz – itt a Lyon új szupersztárja?

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2020.01.18. 22:53
null
Rayan Cherki (jobbról a második) gólöröme a „nagyok” között (Fotó: AFP)
A 16 éves Rayan Cherki főszereplésével a Lyon hatalmas csatában 4–3-ra győzött a Nantes vendégeként a labdarúgó Francia Kupa szombati játéknapján, és bejutott a legjobb 16 közé. Cherki két gólt lőtt, két gólpasszt adott, továbbá kiharcolt egy büntetőt.

A 16 éves és 154 napos Mathis Rayan Cherki már az első percben megszerezte a vezetést, a 9. percben belőtte a második gólját, még az első félidőben gólpasszt adott Martin Terrier-nek, majd a hajrá kezdetén kiharcolt egy tizenegyest,

Cherki rúgta volna a büntetőt is, de a csapat gólgyárosa, Moussa Dembélé az utolsó pillanatban odalépett – és kihagyta… Egy percre rá Dembélé csak-csak megrúgta a szokásos gólját – „természetesen” Cherki kiugratásából.

CHERKI NAGY PILLANATAI

Egy kis stat: Rayan Cherki a legfiatalabb labdarúgó, aki tétmeccsen két gólt szerzett az OL színeiben. Az eddigi klubrekordot Joël Fréchet (18 év, 85 nap) állította fel szinte napra pontosan 36 éve, 1984. január 20-án.

A Nantes nem adta olcsón a bőrét, a végjátékban Imran Louza és Moses Simon révén minimálisra csökkentette a hátrányát, de egyenlítenie nem sikerült.

A NANTES GÓLJAI

Az algériai származású, de Franciaországban született Cherki hétéves kora óta nevelkedik a Lyonnál, első profi szerződését tavaly nyáron írta alá, és bár egyelőre elsősorban az utánpótlásban szerepeltetik – négy gólt szerzett az ifjúsági BL most futó kiírásában –, ősszel debütált már a francia élvonalban, sőt a Bajnokok Ligájában is.

A Lyon akadémiájának egyik legnagyobb ígéreteként tartották számon eddig is, az U16-os francia válogatottban már bemutatkozott. A profik között két hete lőtte az első gólját, a Bourg-en-Bresse elleni kupameccsen (7–0).

FRANCIA KUPA
A LEGJOBB 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT, szombati mérkőzések

Nantes–Lyon 3–4
Gonfreville (V.)–Lille 0–2
Angouleme (IV.)–Strasbourg 1–5
Paris FC (II.)–Saint-Étienne 2–3
Nice–Red Star (III.) 2–1
Épinal (IV.)–
Saint-Pierroise (réunioni) 1–0
Prix-les-Mézieres (V.)–Limonest (V.) 0–1
ASM Belfort (IV.)–Nancy (II.) 3–1

Pénteken játszották
Granville (IV.)–Olympique Marseille 0–3
Csütörtökön játszották

Pau (III.)–Girondins Bordeaux 3–2 – hosszabbítás után

A TOVÁBBI PROGRAM
Vasárnap
17.15:
Athlético Marseille (V.)–Rennes
17.15: Dijon–Nimes
17.15: Montpellier–Caen (II.)
17.15: Rouen (IV.)–Angers
20.55: Lorient (II.)–Paris SG
Hétfő
20.55: Saint-Pryvé Saint-Hilaire (IV.)–Monaco

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik