Fotó: klubja csalással vádolja a 23 éves focistát, szerintük 40

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.09.21. 14:35
null
Victor Emenayo, futballista, 23 éves (Forrás: pulse.ng)
Az azerbajdzsáni Shahdag Qusar FK-nál attól félnek, hogy átverés áldozatai lettek. A klub állítja, játékosuk, a nigériai Victor Emenayo nem mond igazat a koráról. A futballista az útlevele szerint 23 éves, ám a klub úgy véli, 40 is elmúlt.

 

A klub most azt tervezi, hogy a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) elé viszi az ügyet, mert szerintük a futballista hazudott a koráról. Az ügyet az azerbajdzsáni szövetség már vizsgálja.

Emenayo életkora akkor lett végleg gyanús, amikor eltérést találtak két igazolványa között. Az egyikben 1993-as, a másikban 1988-as születési dátum szerepelt.

A klub közleményt adott ki az ügyben, mint írják, szerintük a futballista idősebb, mint az edzőjük.
Emenayo is megszólalt egy interjúban, tagadta az ellene felhozott vádakat, és megerősítette, hogy a valódi születési dátuma szerepel az útlevelében.

(Forrás: 101 Great Goals )
(Forrás: 101 Great Goals )

A játékosról megjelent képek alapján nehéz megbecsülni a korát, de elsőre nem 23-nak néz ki. Egy fotó persze nem perdöntő bizonyíték, gyanúra azonban okot adhat. Létezik például olyan betegség, amelytől idősebbnek tűnik az ember, mint a kora, ám arról nem érkezett információ, hogy Victor Emenayo esetében erről lenne szó.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik